In oktober 2020 steeg de Peruaanse agri-export met 25%

Volgens een rapport van het Peruaanse ministerie van Landbouwontwikkeling en Irrigatie (Midagri) bedroeg de Peruaanse tuinbouwexport in oktober 2020 928 miljoen dollar (bijna 762 mln euro). Dit is een stijging van 25% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
Volgens Midagri werd de sterke prestatie van de agri-export op de internationale markten vooral toegeschreven aan een hogere afzet van blauwe bessen, koffie, gember en druiven.

Dit betekent dat de traditionele agro-export in oktober goed was voor 13% van de exportwaarde, terwijl de niet-traditionele export de resterende 87% vertegenwoordigde. De traditionele agro-export bedroeg in totaal 116 miljoen dollar (ruim 95 mln euro), een groei van 17% ten opzichte van dezelfde maand in 2019.

Ruta Exportadora-programma
In een rapport van de Commissie voor de bevordering van Peru voor Export en Toerisme staat dat dit jaar het Ruta Exportadora-programma voor bedrijfsondersteuning 4.620 bedrijven heeft geholpen en voor 4.942 miljoen dollar naar 152 markten heeft geëxporteerd. Er werden 2.340 Peruaanse producten in het buitenland gepromoot, een stijging van 11% ten opzichte van 2019.

De belangrijkste exportproducten zijn blauwe bessen, avocado's, druiven, speciale koffie, mango, biologische quinoa, biologische gember, biologische banaan en katoenen kleding, die vooral naar de Verenigde Staten, China, Nederland, Spanje, Duitsland en Engeland gingen.

Tegen 2021 wordt verwacht dat het programma voor de exportroute meer dan 1.500 bedrijven zal omvatten en dat het gespecialiseerde marktroutes, elektronische handel en digitale conversie zal bevorderen.

Daarnaast zal het Mipymes al Mundo Digital programma worden versterkt, waar meer dan 800 exporterende bedrijven zullen worden opgenomen. Daarnaast is de oprichting van 8 exportconsortia gepland, die meer dan 70 bedrijven zal vertegenwoordigen.

Bron: reportedtimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven