Chinese knoflookexport stagneert door stijgende transportkosten

Stijgende transportkosten zijn een van de belangrijkste aandachtspunten voor importeurs en exporteurs op de internationale markt. De verslechtering van de Covid-19-pandemie is nu al een ramp voor importeurs en exporteurs en de gevolgen ervan voor de transportkosten maken de situatie nog erger. Kerst en Nieuwjaar zijn traditioneel piekperiodes voor de afzet, maar dit jaar is het duidelijk anders.

Werknemers selecteren knoflook

Knoflookbewerkingsfabriek

De impact van de stijgende transportkosten en het tekort aan scheepscontainers is al zichtbaar bij de Chinese exportmarkt voor knoflook. Mr. Lee van de Pioneer Garlic Group: "De exportprijs van Chinese knoflook is aanzienlijk gestegen door de stijgende transportkosten. Als gevolg daarvan is de totale export gedaald. Dit komt enerzijds doordat de exportprijs al vrij hoog was en inkopers nog voorzichtiger werden toen de prijs weer begon te stijgen. Aan de andere kant heeft de tweede lockdown in veel Europese landen de onzekerheid op de Europese markt alleen maar vergroot. Sommige handelaren geven er de voorkeur aan om af te wachten wat er gaat gebeuren."

Knoflookbewerkingsfabriek

De exportprijs van knoflook is in de afgelopen 2-3 weken snel gestegen, maar momenteel is de prijs vrij stabiel en liet ze zelfs een lichte daling zien. De dalende export beïnvloedde het vertrouwen van handelaren met voorraden in opslag. Sommige leveranciers zijn zo bezorgd over de toekomstige ontwikkelingen op de knoflookmarkt dat zij zijn begonnen grote hoeveelheden knoflook af te zetten. Hiermee dragen ze bij aan het totale aanbod op de markt, waardoor de exportprijs daalt.

Knoflookbewerkingsfabriek

Volgens Lee "is het ordervolume weliswaar afgenomen, maar is het aantal klanten min of meer gelijk gebleven". Chinese knoflook blijft sterk aanwezig op de internationale markt, zowel wat betreft de prijs als de export. "Wij exporteren onze knoflook vooral naar het Midden-Oosten en Europa. Kerst staat voor de deur en we verwachten dat de knoflookexport weer zal groeien. Dit jaar heeft de uitbraak van Covid-19 echter de gebruikelijke gang van zaken verstoord. De totale export is niet zo sterk gegroeid als we hadden verwacht."

Voor meer informatie:

Pioneer Garlic Group

Mr. Lee 

+86 537 8772 726 

+86 155 6239 7099 

manager@freshgarlic.cn

www.freshgarlic.cn   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven