EU verwacht geen abrupt einde aan de Trump-tarieven na de inauguratie van Biden

Wanneer de EU-leiders deze week bijeenkomen voor hun laatste top van het Donald Trump-tijdperk, zullen ze geen hoop krijgen op een plotselinge beëindiging van de handelsoorlog van Trump. Geschillen over tarieven en belastingen zullen niet van de ene op de andere dag worden opgelost. Het beste waar de ambtenaren op kunnen hopen, is een voortschrijdende, langzame verbetering.

Er is een breed scala aan onderwerpen, van klimaatverandering tot veiligheid, waarover de Europeanen hopen op een vrijwel onmiddellijke verbetering van de samenwerking met de nieuwe president van de VS, na jaren van versluierde vijandigheid van zijn voorganger.

Maar de handel is taai. Niet alleen zijn de tarieven die Trump in 2018 aan Europees staal en aluminium oplegde, moeilijk op te heffen, maar Washington zou volgende maand, vlak voor het aantreden van Biden, zelfs nieuwe heffingen kunnen opleggen aan Franse handtassen en cosmetica.

"De Verenigde Staten zijn al vele jaren geen vriendschappelijke partner voor Europese landen," zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire op de dag na de Amerikaanse verkiezingen vorige maand, waarbij hij opmerkte dat de uitkomst de Amerikaanse belangen niet zou veranderen.

Bron: hellenicshippingnews.com
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.