Na koffie zijn bananen belangrijkste exportproduct

Colombia zou wel eens een exportreus in AGF kunnen worden

Volgens de Food and Agriculture Organization (FAO) zou Colombia een van de grootste voedingsexporteurs ter wereld kunnen worden. Het land staat wereldwijd het meest bekend om zijn koffie. Vandaag de dag vormt de zoete en bloemige Arabicaboon het grootste exportproduct van het land. Arabica-koffie is ook Colombia's meest bekroonde product, met verschillende internationale certificeringen zoals UTZ, biologisch, RainForest, 4C en FairTrade.

Deskundigen van de FAO menen dat Colombia met verdere financiering en de juiste maatregelen jaarrond en in grote hoeveelheden een verscheidenheid aan AGF-producten van hoge kwaliteit kan telen.

Terwijl koffie het meest gevraagde product blijft, kent het land een exporthausse in de fruitsector. In 2019 werd 2,1 mln ton fruit internationaal afgezet, waarbij bananen, avocado en bakbanaan het populairst waren, vooral in Europa. Volgens een rapport van de Europese Commissie over de EU-import van biologische tuinbouwproducten is de export van Colombiaanse bio-producten naar de EU gestegen van 63.114 ton in 2018 tot 87.341 ton in 2019.

Na koffie en bloemen zijn bananen, die in 2019 € 702 mln aan inkomsten voor het land genereerden, nu het belangrijkste exportproduct. Ook avocado's zijn een snel groeiend Colombiaans product en hun waarde ligt nu 42% hoger dan in 2018.

Bron: euronews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven