Argentijnse biologische blauwe bessenexport is booming

Met 3,7 miljoen hectare onder biologische controle in 2019 staat Argentinië, na Australië, op de tweede plaats op de wereldranglijst voor gecertificeerd biologisch areaal. Er is een belangrijke groei in het geoogste areaal blauwe bessen, van 156 hectare in 2011 naar 1.000 hectare in 2019.

De teelt van blauwe bessen in Argentinië bevindt zich op een breedtegraad waarbij er temperatuurverschillen en duidelijke seizoenen van het jaar zijn, die ervoor zorgen dat het zachtfruit een hoger suikergehalte en dus een zoetere smaak heeft.

Twee fundamentele kenmerken, die deze vooraanstaande positie voor het land vanaf het begin mogelijk hebben gemaakt, zijn standaardisatie en controle. "Ons land heeft sinds de jaren '90 een biologische regelgeving die vergelijkbaar is met die van de Europese Unie, die ons onmiddellijk erkende als een derde land. Dit stelde ons in staat om snel toegang te krijgen en ons te positioneren als een betrouwbare leverancier op de belangrijkste consumentenmarkt voor biologische producten op dat moment," zegt Facundo Soria, coördinator van het biologische teeltgebied van het ministerie van Landbouw.

Momenteel is de Argentijnse biologische certificering goedgekeurd voor de Europese Unie, Japan en Zwitserland, en wordt er onderhandeld over gelijkwaardigheid met de Verenigde Staten en Zuid-Korea. "Dankzij deze gelijkwaardigheid kan Argentinië steeds meer consumenten bereiken. Argentijnse bioproducten, vooral fruit, worden in het buitenland sterk erkend, niet alleen vanwege het prestige van het land en de goedkeuring van Senasa, maar ook vanwege de specifieke kwaliteit van de producten."

Bron: blueberriesconsulting.com

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.