RedStar steunt de Voedselbanken ook in 2021 met tomaten

Tomatenproducent RedStar steunt ook in 2021 Voedselbanken Nederland met tomaten. Voedselbanken Nederland startte in 2018 een proef om meer groente en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen. 

"Gezond eten is juist nu in coronatijd heel belangrijk", stelt Henri Lambriex, algemeen directeur van het bedrijf dat enthousiast deelnemer is van het volgens de directeur 'hartverwarmende project'. "Ik ben trots op al die telers in het Westland die belangeloos bijdragen aan de Groente & Fruit Brigade van de voedselbanken. Het is niet alleen overproductie of restanten die worden gedoneerd. Het is veelal de beste kwaliteit die prima verkocht had kunnen worden, maar die vanuit het hart wordt geschonken. Dat maakt de actie integer en oprecht. Samen maken we ons sterk voor de mensen die het minder hebben."

RedStar levert elke week bijna 2.000 kilo tomaten aan de voedselbanken. In totaal heeft de Groente & Fruit Brigade afgelopen jaar ruim 1 miljoen kilo groenten en fruit opgehaald in het Westland, waarvan 80.000 kilo tomaten van RedStar. De groenten en fruit worden door de voedselbanken gedistribueerd door heel het land.

Lambriex: "Het is onvoorstelbaar dat in zo’n welvarend land als Nederland ruim 1 miljoen mensen onder de armoedegrens leven. Door de huidige lockdown zullen de komende weken nog meer mensen afhankelijk worden van het wekelijkse levensmiddelenpakket van de voedselbank. Iedereen verdient een mooi kerstfeest. Daarom roepen we iedereen op: Kun je wat missen, doneer dan aan de voedselbank."

Voor meer informatie:
RedStar
info@redstar.nl    
www.redstar.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.