Polina Valkanova van Special Fruit:

"We kijken uit naar 'crunchy' voorjaar met volume 5,5 miljoen kilo Calinda-aardbeien"

"Midden januari start alweer het zesde seizoen van de lekkerste aardbei die de Mediterrane landen te bieden heeft, Calinda", vertelt Polina Valkanova van Special Fruit. "Ook dit jaar ziet het er al vanaf de start veelbelovend uit. De nieuwe planten laten hun eerste vruchtjes zien in optimale omstandigheden. We kunnen dus uitkijken naar een crunchy voorjaar van topaardbeien dat het volume van 5,5 miljoen kilo zal benaderen."

"Uit recent onderzoek van IFAPA (Andalusisch  Instituut voor onderzoek & opleiding in Landbouw) in 2019, kwam de Calinda variëteit – vergeleken met andere Huelva variëteiten -  naar voren als de meest gezonde. Ze bevat het hoogste aantal vitamine C en anti-oxidanten. De aardbei bezit dus niet enkel een dieprode iconische vorm, een zoete, sappige smaak, maar blijkt nog eens supergezond te zijn."

Ook het milieu wordt gezond gehouden. Special Fruit selecteerde de 9 beste Calinda - telers die samen een oppervlakte telen van ruim 130 hectare. "Dit land moet ook geïrrigeerd worden. Al onze telers doen dit op een duurzaam verantwoorde manier. Velen onder hen zijn reeds aangesloten of zullen zich aansluiten bij SPRING audit systeem, onderdeel van Global Gap. Zij houden toezicht op een legaal gebruik van water in de Doñana streek."

Calinda groeit ondertussen ook in Marokko en Egypte, waar het klimaat ook ten goede komt van de smaakaardbei. “We zijn verheugd dat we met al onze telers op dezelfde lijn zitten. Onze telers werken al enkele jaren met de Calinda variëteit en zijn daarom zeer ervaren. Een prachtige samenwerking dus die enkel kan leiden tot een prachtig product”, aldus Polina Valkanova, Product manager Calinda, die tot slot de voordelen van Calinda samenvat: 

  • Intense, zoete smaak
  • Prachtige vorm & kleur
  • Stevige bite met zacht & sappig vruchtvlees
  • Lange shelflife: minder derving = meer winst
  • De gezondste Huelva variëteit
  • Geïntegreerde toevoerketen onder regie van Special Fruit
     

Voor meer informatie:
Special Fruit
Koen Maes
koen.maes@specialfruit.be
Polina Valkanova
polina.valkanova@specialfruit.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven