The Natural Fruit Company neemt Frugarva over

GPF Capital heeft een private equity investering in Frugarva afgerond door het Spaanse bedrijf in haar citrusholding The Natural Fruit Company op te nemen. Het familiebedrijf sluit zich hiermee aan bij het sectorale consolidatieproject van één van de Europese marktleiders maar blijft aandeelhouder in The Natural Fruit Company. 

Frugarva is één van de meest toonaangevende telers, verwerkers en leveranciers van citroenen en granaatappelen in Spanje. Vanuit haar 51.000 m2 tellende bedrijf in Alhama (Murcia) verlaadt Frugarva jaarlijks meer dan 70.000 ton fruit naar klanten in binnen- en buitenland. 

Met de integratie van Frugarva in The Natural Fruit Company zal de  gezamenlijke omzet van de bedrijven de €200 mln overstijgen en kan het management haar leidende positie op de Spaanse en Europese fruitmarkt verder consolideren. 

GPF Capital en de directies van The Natural Fruit Company en Frugarva zullen samen blijven werken aan de ontwikkeling van het strategische plan dat een jaar geleden werd geïnitieerd en waarvan de voornaamste pijlers zijn: 

  • het behouden, versterken en uitbreiden van de verscheidenheid aan kwaliteitsproducten en diensten voor Europese klanten
  • gestalte geven aan de ontwikkeling van een groeiplan dat gericht is op de verticale integratie van het bedrijf, kwaliteitsverbetering en internationale uitbreiding. 

De eerste stappen van dit plan kregen al vorm tijdens het turbulent verlopen jaar 2020 met de opening van een logistiek centrum in Frankrijk, waarmee het bedrijf haar logistieke capaciteit heeft kunnen vergroten en door de ingebruikname van een nieuwe faciliteit in Valencia, waar een investering van meer dan €25 mln mee gemoeid was en waardoor het bedrijf haar productiecapaciteit uit kan breiden en de komende jaren fors kan groeien. 

 

Bron: privateequitywire.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.