Bangladesh wordt derde grootste appelimporteur ter wereld

Bangladesh is de derde grootste importeur van appelen ter wereld geworden, door een stijgende inkoopcapaciteit en een groeiend gezondheidsbewustzijn in het land. Het importeerde 271.000 ton appelen in 2019-20, de op drie na grootste import ter wereld na Rusland en de EU, volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), dat eerder deze week is uitgebracht.

Mexico en Egypte zijn de vierde en vijfde appelimporteur na Bangladesh, dat 5,94 miljoen ton appelen verbruikt, wat 5% van de wereldwijde import is, zo blijkt uit het rapport.

Consumenten in Bangladesh waren tot 2016 huiverig voor het eten van o.a. appelen, uit angst voor besmetting met een giftige chemische stof die bekend staat als formaline. De vrees verdween, nadat de overheid zei dat er geen formaline in groenten en fruit was gevonden.

Volgens thedailystar.net probeert Bangladesh al enkele jaren zelf appelen te telen. De appelteelt is echter nog niet succesvol vanwege een hoge temperatuur en een korte winter, aldus een ambtenaar van het ministerie van Landbouw Uitbreiding.

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven