Het Georgische Frutilia exporteerde in 2020 voor het eerst perziken en nectarines naar de EU

Frutilia is een groente- en fruitexporteur uit Georgië die al al meer dan 15 jaar actief is op de markt. Hoewel Frutilia al langer exporteert naar voormalige Sovjetstaten probeert zij sinds de ondertekening van het associatieverdrag met de EU in 2014 ook voet aan te grond te krijgen op Europese markten. 

In 2020 exporteerde het Georgische bedrijf voor het eerst perziken en nectarines naar Polen. 

Eerder dit jaar sprak EastFruit met Vakhtang Bezhitashvili, oprichter van Frutilia, die aangaf dat de eerste zending van 20 ton Georgische perziken en nectarines  goed in Polen was aangekomen. Aanvankelijk kon de Poolse importeur het fruit niet in ontvangst nemen vanwege fouten in het document van de Georgische fytosanitaire dienst. Frutilia heeft de ontbrekende informatie echter onmiddellijk aangevuld en aan de Poolse douane overlegd. 

Bezhitashvili sprak de hoop uit dat de Georgische producten hun bestemming alsnog op tijd en in goede conditie zouden bereiken. Volgens de regels dienen agrarische producten afkomstig uit landen buiten de EU bij aankomst in Polen in een laboratorium te worden onderzocht. 

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven