Mathy GmbH

Noodoplossing dient om de medewerkers bezig te houden

Oostenrijkse toeleveranciers van de gastronomie hebben het moeilijk. Bij het ministerie van Financiën denkt men na over een oplossing. De getroffen branches daarentegen worden ongeduldig. "We zijn niet door de overheid gesloten en ontvangen daarom nauwelijks vergoedingen", schrijven vertegenwoordigers van een nieuw initiatief.

Ook voor Josef Mathy, eigenaar van een fruitgroothandel in Linz, gaat de huidige coronacrisis met aanzienlijke omzetverliezen gepaard. "Bij de eerste lockdown is van de ene op de andere nacht 60 procent van de omzet weggevallen. We leveren tot aan Tirol, waar hotels op vrijdag nog besteld hadden en maandag moesten sluiten. We bleven met tonnen fruit zitten. Op de tweede lockdown waren we beter voorbereid, we hebben toen veel minder ingekocht", zegt hij in een gesprek met OÖN.


De hoofdvestiging van het bedrijf in Linz / Foto: Mathy GmbH

Alternatieve omzetbronnen
Als alternatief voor de levering aan de horeca heeft Mathy vanaf maart fruitkratjes aan privéhuishoudens geleverd. Dit is een 'noodoplossing' geweest, meent hij. "Deze tak dient eerder om de medewerkers bezig te houden dan voor de handel. Onze mensen starten 's nachts om drie uur, die willen we niet verliezen. Dit jaar wordt een jaar met verlies."

Het traditionele bedrijf heeft geprobeerd om nieuwe omzetbronnen te vinden. Hierdoor viel men buiten de staatssteun voor de vaste kosten. "Maar de alternatieve handel is door de gecompliceerde logistiek en levering niet rendabel. We zouden hulp nodig hebben voor een dekkingsbijdrage omdat de kosten blijven, maar de hoeveelheden ontbreken", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
MATHY GmbH
Josef Mathy
Im Südpark 178
4030 Linz
+43 664 6060 4211
kisterl@mathy.at 
www.mathy.at  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven