Aanvragen knoflook januari 2021

In januari kunt u invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN-code 0703 20 00 voor de vierde deelperiode van 2020/2021. Bij invoer van dit product in de Europese Unie betaalt u een verlaagde invoerheffing van 9,6% ad valorem, aldus RVO. 

Beschikbare hoeveelheden
Bent u een traditionele importeur? Dan mag u evenveel aanvragen als uw referentiehoeveelheid. Dat is het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren, voorafgaand aan de nieuwe contingentsperiode.

Bent u een nieuwe importeur? Dan mag u maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong beschikbare hoeveelheid. Dat is de som van de beschikbare hoeveelheid voor traditionele en nieuwe importeurs. U vindt de hoeveelheden in de tabel onder Download.

Nieuwe verordening
Voor deze aanvraagronde gelden nog de huidige bepalingen. Voor het nieuwe contingentjaar gelden de bepalingen van verordening 2020/761. Wij publiceren daarover een apart nieuwsbericht.

Brexit
De hoeveelheden kunnen nog wijzigen. Dit is vooral afhankelijk van de mate waarin de aan de importeurs in het VK toegewezen hoeveelheden in de periode 1 januari tot en met 31 maart worden benut. Tijdens de vergadering van het beheerscomité van 11 november 2020 heeft de Europese Commissie (EC) hiervoor een wijziging van verordening (EU) 2019/386 voorgesteld.

Aanvragen
Voor deze inschrijving kunt u alleen digitaal aanvragen. U kunt uw aanvragen op werkdagen indienen tussen 1 en 7 januari 2021, op de laatste dag uiterlijk om 13:00 uur. Dit kan via Direct regelen op mijn.rvo, op de pagina Knoflook invoeren.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+;
  • genoeg TAN-codes om uw aanvragen te bevestigen;
  • machtigingen voor collectieve aanvragen;
  • uw 9-cijferige relatienummer.

Zekerheid
Tegelijk met uw aanvraag stelt u een zekerheid van € 6 per 100 kilogram. Meer informatie daarover vindt u op onze informatiepagina Zekerheid.

Toewijzing
De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen op een openbare website (pdf). U vindt de toewijzingen als volgt: klik aan de linkerkant van het scherm eerst op het linker icoontje. Er opent zich een zijbalk. Klik daarna op het middelste icoontje en selecteer uw taal, het gewenste jaartal, de sector en tenslotte het contingentsnummer.

Wij publiceren geen toewijzingen als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven