Witte aardbeien in ontwikkeling in Australië

In het onderzoekscentrum Maroochy van het Queensland Department of Agriculture aan de Sunshine Coast, combineren wetenschapper Jodi Neal en haar team natuurlijke veredelingstechnieken en geavanceerde wetenschap om nieuwe aardbeivariëteiten te ontwikkelen voor alle belangrijke teeltgebieden van Australië.

Jodi Neal en haar team hebben de kleur van de aardbei, die tot in de kern witvlezig is, al geperfectioneerd. De focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van het fruit, de smaak, de weerstand tegen ziekten, de houdbaarheid, de klimaattolerantie en het bieden van meer variatie aan de consument.

"Als je in de supermarkt naar bijvoorbeeld appelen kijkt, heb je keuze uit Pink Lady, Jazz, Red Delicious, en ze zien er allemaal anders uit, ze smaken anders en we willen aardbeieneters dezelfde keuze kunnen geven," zegt Neal.

Hort Innovation financiert het nationale programma met behulp van heffingen van de Australische aardbeiensector die door de Australische overheid worden aangevuld.

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.