Chinese markt lijkt te lonken

Veelbelovende exportprognoses voor Oekraïense kersen en blauwe bessen

Er lijken geen echte hindernissen te zijn die de export van Oekraïense kersen naar de Chinese markt in de weg staan. Het volume van kersen van hoge kwaliteit is momenteel in Oekraïne echter vrij beperkt.

In 2018-2019 exporteerden de Oekraïense telers wel kersen naar China, maar dit jaar was de export van kersen minimaal vanwege de slechte oogst in Oekraïne, aldus Taras Bashtannik, voorzitter van de Oekraïense Tuinbouwvereniging.

Kwesties in verband met kansen, belemmeringen en risico's voor Oekraïense groenten- en fruittelers die de Chinese markt betreden, zullen worden besproken tijdens de online discussie "Export van groenten en fruit naar China: Barrières en kansen voor Oekraïense telers", die op woensdag 16 december 2020 om 11:00 uur via Zoom wordt gehouden.

UHA-voorzitter Taras Bashtannik zei dat blauwe bessen het op één na meest veelbelovende fruit in Oekraïne zijn voor de export naar China. Als we het echter hebben over de export van blauwe bessen, zullen de hoeveelheden de komende jaren niet voldoende toenemen. Er moeten enkele jaren worden besteed aan de bureaucratische procedures die gepaard gaan met het verkrijgen van vergunningen. "Desalniettemin bevinden de blauwe bessen zich in een veelbelovende exportpositie. China is immers een netto-importeur van deze bes," vertelde Taras Bashtannik aan East-fruit.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.