"Hoogwaardige en duurzame bioteelt van cruciaal belang"

Zuid-Tiroolse paddenstoelenteler Kirnig Edelpilze bekroond met Europese vakprijs

Op 10 december won de Zuid-Tiroolse paddenstoelenkwekerij Kirnig Edelpilze op het Europese congres voor jonge telers de vakprijs "Voedselkampioen in de tuinbouw". De twee jonge telers Andreas Kalser en Josef Obkircher werden onderscheiden voor hun pionierswerk in de teelt van eetbare paddenstoelen.

"We zijn er nog steeds een beetje sprakeloos van, we willen alleen maar zeggen dat we ontzettend dankbaar zijn. We zijn erg blij dat we de Europese "Food Champion in farming" prijs hebben gewonnen. Het is een grote motivatie om onze koers te blijven vervolgen en verder te bouwen aan ons project," zegt Andreas Kalser in reactie op de ontvangen prijs.

"Dit is een prijs waar een breed scala aan innovatieve projecten uit vele Europese landen aan meedoen," voegt hij eraan toe. "Door onze inspanningen om ons te richten op een hoogwaardige en duurzame teelt, konden we deze award in de wacht slepen."

Duurzame bioteelt en verpakking
Het bedrijf Kirnig werd in 2018 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een erkend paddenstoelenteeltbedrijf. In totaal worden er drie soorten eetbare paddenstoelen gekweekt, namelijk koningsoesterzwammen, shiitake en, vanaf dit jaar, pareloesterzwammen. Het bedrijf heeft zich tot taak gesteld om niet alleen duurzame paddenstoelen te kweken, maar ze ook op een milieuvriendelijke manier te verpakken.

Voor meer informatie:
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Kirnig Edelpilze GmbH
Thalweg 10, 39040 Aldein
Zuid-Tirol (Italië)
+39 340 869 60 47
info@kirnig.com
www.kirnig.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.