EU verlengt sancties tegen Rusland met zes maanden

De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie hebben op donderdag 10 december de economische sancties tegen Rusland verlengd tot 30 juni 2021 vanwege diens rol in het gewapend conflict in Oost-Oekraïne.

De sancties, die de EU het eerst invoerde op 31 juli 2014, zijn gericht op de Russische financiële sector, alsook op die van energie en defensie en op de productiesector van goederen met dubbel gebruik, civiel en militair. De sancties beperken ook de toegang van Rusland tot bepaalde gevoelige technologieën en diensten die kunnen worden gebruikt voor olie-exploratie en -productie. Daarnaast beperken ze ook de toegang tot de primaire en secundaire kapitaalmarkten van de EU voor vijf grote Russische financiële instellingen - Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank en Rosseljozbank – en hun filialen, waarvan de Russische staat meerderheidsaandeelhouder is en die buiten de EU gevestigd zijn.

Bron: Efe / lavanguardia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.