Spaanse uienverwerker Eurocebollas verkoopt aandelen aan investeerder

Het Valenciaanse Eurocebollas krijgt een kapitaalsinjectie van de private equityfirma Nazca Capital, die zich richt op investeringen in niet-beursgenoteerde Spaanse KMO's. Eurocebollas hoopt hiermee zijn internationale groei te stimuleren en zijn marktpositie in Spanje te versterken.

Het bedrijf, dat meer dan 40 jaar geleden werd opgericht door de familie Alberola Vercher, is gespecialiseerd in de productie van kant-en-klare uien als ingrediënt voor de voedingsindustrie. In 2019 haalde Eurocebollas een omzet van €21 mln en het bedrijf groeide de afgelopen twee jaren met meer dan 20%.

Eurocebollas is gevestigd in Alzira, heeft klanten in meer dan 25 landen (onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Australië, de Verenigde Staten, Canada en Rusland) en een personeelsbestand van 170 medewerkers, dat de afgelopen twee jaar is verdubbeld. De faciliteiten, ingehuldigd in 2018, hebben een oppervlakte van 100.000 m² en verwerken jaarlijks 80 miljoen kilo uien. In 2021 staat de inhuldiging van een nieuw pand van 18.000 m² in Albacete gepland.

Bovendien zal Eurocebollas ook andere verwerkte groenten lanceren zoals knoflook, aubergine, courgette of pompoen, evenals gebakken diepgevroren en gedehydrateerde uien.

Om dit project uit te voeren, hebben de aandeelhouders een kapitaalsinjectie gedaan. Francisco Alberola blijft aan het hoofd van het bedrijf. PWC en Pérez Llorca hebben Nazca geadviseerd bij deze operatie, terwijl Eurocebollas werd bijgestaan door Livingstone Partners en Lopez-Ibor Abogados.

Bron: expansion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven