Contrasterende evolutie van de Belgische AGF-prijzen in oktober

De algemene land- en tuinbouwprijsindex bleef in oktober stabiel, hoewel de prijzen van sommige producten sterk fluctueerden.

Het indexcijfer van groenten is namelijk met 19% gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. De stijging was meer uitgesproken voor teelten in open lucht (+22,1%) dan voor glastuinbouw (+13,7%). Voor fruit staat de situatie in contrast met de stijging van de peren en de daling van de appels. In vergelijking met het oogstjaar dat in 2019 begon, is het prijsniveau voor zowel appels als peren dit jaar beter. Het indexcijfer van fruit voor oktober 2020 bedraagt 136,52 tegenover 104,41 in oktober 2019.

De stijging van de tuinbouwindex wordt gecompenseerd door een daling van de landbouwindex. De index van de hakvruchten is ook gedaald, net als die van de dieren: -2,2% voor runderen, -5% voor varkens en -13,4% voor pluimvee ten opzichte van september.

Bron: Statbel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.