In Spanje hebben ze nu ook kakibier

Los Cervecéuticos, een bedrijf uit de streek Ribera del Xúquer, in de provincie Valencia, gespecialiseerd in zogenaamde signature bieren, heeft zojuist een nieuw bier gelanceerd als eerbetoon aan de kaki, een van de meest bekende fruitsoorten van de streek en een product dat zelfs met de regio verbonden is met een oorsprongsbenaming.

“Het is een uitbundig bier in de stijl van de India Pale Ale, hoppig en fruitig, maar met een zacht karakter dankzij de Kaki de la Ribera", zo beschrijven de ambachtelijke bierbrouwers het gerstenat.

De kaki die men voor het bier gebruikt, is niet het fruit zoals het in de schappen van de supermarkt te vinden is, maar het product dat niet is onderworpen aan een behandeling die de oorspronkelijke tannine moet neutraliseren. "We gebruiken alleen het fruit dat wordt geoogst met een eeuwenoude Japanse natuurlijke techniek die vandaag de dag ook wordt toegepast in La Ribera", legt José Vicente Jordán, directeur van Los Cervecéuticos, uit. "Het product dat we verwerken in ons bier is heel natuurlijk en gekonfijt, waardoor ons drankje een zachte smaak krijgt die door iedereen wordt gewaardeerd", zegt Jordán.

Het bedrijf probeert altijd het Valenciaanse karakter van de streekproducten over te brengen op hun brouwsels, net zoals het dit ook deed met de cactusvijg of de watermeloen uit de regio, de twee smaken die laatst nog werden toegevoegd aan de productielijn.

Los Cervecéuticos, dat heeft aangekondigd dat de productie al lopende is, hoopt de nieuwe lijn nog voor Kerst op de markt te brengen.

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven