Gemengde Italiaanse aardappelen in verpakking van 4 kg

“Aardappelen verdienen volgens ons meer waarde. Daarom behandelen we ze met respect en worden ze verpakt in kartonnen dozen die mooi zijn om naar te kijken. Op deze manier blijft de hoge kwaliteit gewaarborgd,” zegt Matteo Zanarini. Om deze uitspraak kracht bij te zetten stelde hij voor om zakken van 4 kg met paarse, rode en gele aardappelen op te markt te brengen.

Rode en paarse aardappelen

“De rode en paarse kleuren hebben betrekking op zowel de schil als het binnenste van de aardappel. Ik ben de derde generatie die werkzaam is op het bedrijf, na mijn opa Antonio en vader Danilo. Ik volg de leer van mijn vader, die een zeer brede en moderne visie had op de aardappel- en uiensector”, zegt Zanarini. 

Gekleurde aardappelen

De verpakkingen bevatten twee soorten aardappelen naar keuze: geel en paars of geel en rood. Het project is ontwikkeld in samenwerking met Futuragri, een bedrijf dat zich bezighoudt met innovaties in de aardappelsector. “Met Giampiero Valdinici, de eigenaar van Futuragri, zijn we gaan denken over een nauwe samenwerking op het gebied van teelt en verpakking en dit is het resultaat.” 

Rood, geel en paars

De lijn Filiera Verde van Zanarini biedt teelttechnieken met een lage milieuimpact, minder imput van gewassen en is voorzien van certificeringen die op Europees en mondiaal worden erkend. De aardappelen worden handmatig verpakt en onderworpen aan een nauwkeurige selectie. 

Matteo Zanarini met de verpakking van 4 kg

“We bieden deze verpakkingen aan op groothandelsmarkten, maar we denken dat er in de toekomst ruimte is om dit via meerdere kanalen af te zetten. De aardappelrassen die we gebruiken hebben een stevige structuur en zijn zeer geschikt om te bakken. Sommige koks hebben ze toegevoegd aan hun menu als gemengde, gebakken aardappelen, omdat ze er anders en zeer aantrekkelijk uitzien”, zegt Zanarini. 

De nieuwe verpakking van de Filiera Verde-lijn

“Enige tijd geleden hebben we de afdeling Consulting opgezet, waarmee we advies verlenen aan bedrijven in de AGF-sector die nieuwe projecten willen ontwikkelen”, concludeert Zanarini. 

Voor meer informatie:
Matteo Zanarini
Zanarini srl 
Via G. Caboto 16, 40017
S. Giovanni in Persiceto (BO) - Italië
+39 051 82 61 64
self@zanarini.com 
www.zanarini.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven