Hoge MRL’s op Thaise rode druiven en dadels aangetroffen

Het Thaise ministerie van Landbouw heeft opdracht gegeven tot een onderzoek nadat er in testen van het Thaise Pesticide Alert Network (ThaiPAN) verontrustende niveaus van MRL’s in groenten en fruit op de markt en in winkelcentra waren aangetroffen.

ThaiPAN testte 509 monsters van groenten en fruit; 201 van zes winkelcentra en 308 van tien markten. Daaronder waren zowel lokaal geproduceerde als geïmporteerde producten, gecertificeerd als niet-gecertificeerd. Alle 30 willekeurige monsters van rode druiven en dadels overschreden het toegestane maximumresidugehalte, terwijl pomelo het enige product was dat veilig werd bevonden in dit verband.


Bron: The Nation/Asia News Network  

In reactie op de testresultaten heeft het Thaise ministerie van Landbouw opdracht gegeven om inspecties uit te voeren op groenten en fruit in supermarkt met het etiket Organic Thailand, Q GAP, Thai GAP, PGS, of met buitenlandse biologische keurmerken. Indien er overschreden maximumresidugehalten worden gevonden, zullen de desbetreffende telers worden gealarmeerd.

Tevens zullen de ambtenaren certificatie herroepen als er verboden gewasbeschermingsmiddelen worden gevonden.

In dit verband meldt het ministerie ook dat het bezig is met het ontwikkelen van producten die verboden gewasbeschermingsmiddelen kunnen vervangen. Daarnaast zullen er registratierichtlijnen voor het gebruik van biologische en plantenextracten om onkruid te elimineren binnenkort bekendgemaakt worden.

Ondertussen zullen het Thaise ministerie van Landbouw en Coöperaties en de Food and Drug Administration (FDA) van het ministerie van Volksgezondheid samenwerken aan hun eigen inspecties van chemische verontreiniging in groenten en fruit.

Bron: www.asiaone.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.