Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan van der Voort, Anaco Greeve:

"Watertekort en warme zomers laten zich gelden in Marokkaans citrus"

Tholen - Dit voorjaar en zomer leek de vraag naar citrus niet op te kunnen en was de vraag naar overzees citrus van een ongekend hoog niveau. Die vraag is momenteel helemaal weggevallen, constateert Jan van der Voort van Anaco & Greeve, die het Marokkaanse mandarijnenseizoen als moeizaam typeert.

Deze aankomsten staan volgende week gepland

"Het Marokkaanse Clementine-seizoen begon twee, drie weken eerder dan andere jaren en is dus ook enkele weken eerder afgelopen. Gelukkig hebben wij nog aankomsten de komende weken. De vraag is op dit moment maar heel matig. Naast Marokko wordt er momenteel citrus uit Italiƫ en Griekenland goedkoop aangeboden in landen buiten Nederland en dat zorgt voor de nodige druk op de markt."

"Prijzen liggen op een niveau rond de 7,50 en 9.00 euro voor de mandarijnen uit Agadir en Beni Mellal en op een niveau tussen de 8,50 en 11,50 euro voor het fruit uit Berkane. Kwalitatief is het ook maar een heel gewoon seizoen. Het watertekort en de warme zomers laten zich net als vorig jaar gelden in het Marokkaanse citrus, met name de clementines hebben daaronder te lijden."

"In januari vervolgen we het Marokkaanse seizoen met variƫteiten als Nour en Nadorcott. Dat volume is iets kleiner dan vorig jaar, dus hopelijk kan dit voor een opleving zorgen", besluit de importeur. Anaco Greeve zet het Marokkaanse citrus hoofdzakelijk af richting de Europese groothandels.

Voor meer informatie:
Jan van der Voort
Anaco Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
Tel.: (0174) 21 02 00
jan@anacogreeve.nl 
www.anacogreeve.nl