WUR introduceert label voor spin-offs met WUR kennis

Spin-off bedrijven die zijn opgericht met Wageningse kennis kunnen vanaf nu een speciaal label aanvragen. Voor de bedrijven een mogelijkheid om zich visueel aan het internationaal bekende WUR-merk te verbinden. Tegelijkertijd is het voor Wageningen University & Research (WUR) een visuele manier om te laten zien dat Wageningse kennis in spin-offs terecht komt. O.a. in de tuinbouw zijn diverse start-ups actief met wortels in Wageningen. 

Het nieuwe spin-off label, dat door erkende WUR spin-off bedrijven mag worden gevoerd in hun algemene communicatie, visualiseert de verbinding met WUR. Sebastiaan Berendse, directeur Waardecreatie bij WUR: “We zijn trots op onze spin-off bedrijven en stellen, als blijk van erkenning, aan hen het WUR spin-off label beschikbaar. Een wederzijdse bekrachtiging van samenwerking en verbinding. We hopen dat onze spin-offs het label met dezelfde trots zullen voeren.”

Dat het WUR spin-off label waardevol kan zijn voor een jong spin-off bedrijf, blijkt uit de reactie van het team van Peek. Het bedrijf, dat een onderwijsapp ontwikkelde om veldwerk leuker en leerzamer te maken, mag binnenkort als eerste het spin-off label gaan voeren. “De erkenning als spin-off bedrijf van WUR is voor ons heel belangrijk. Dat we het WUR spin-off label mogen voeren is voor ons een waardevolle blijk van die erkenning”, aldus het Peek-team. "Met WUR als ontwikkelpartner kunnen we zo in de markt laten zien dat wij een serieuze partij zijn. Ook al zijn we nu zakelijk zelfstandig, de samenwerking met WUR blijft voor ons erg belangrijk."

Heldere afspraken
Goede en heldere afspraken liggen aan de basis van elk spin-off bedrijf dat zich ontwikkelt op basis van WUR-kennis. Er zijn nieuwe richtlijnen voor oprichting van een spin-off en daarmee zet WUR een belangrijke volgende stap. De regeling biedt transparantie in de verantwoordelijkheden en een solide basis voor afspraken over bijvoorbeeld het gebruik van WUR-kennis en Intellectueel Eigendom.

“We ondersteunen de spin-off ondernemers bij de ontwikkeling naar een succesvol bedrijf”, zegt Berendse. “Dat doen we door hen professioneel te begeleiden bij het spin-off proces en voorafgaand aan de start van het bedrijf heldere afspraken te maken. De spin-off krijgt zo alle kans om zich direct na oprichting volledig te richten op ontwikkeling en groei als zelfstandig bedrijf.”

Ook in deze ontwikkelingsfase bieden WUR en haar samenwerkingspartners het jonge bedrijf ondersteuning; op het gebied van huisvesting, gebruik van faciliteiten of financiering bijvoorbeeld.

Bedrijven met een spin-off relatie met WUR die ook het spin-off label zouden willen voeren, zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen.

Meer informatie over het label is hier bij de WUR te vinden.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.