100 miljoen voor innovatieve CO2-verlagende projecten

Het Innovation Fund heeft op 1 december 2020 een call speciaal voor Small Scale Projects gepubliceerd. De projecten moeten erg innovatief te zijn, een grote hoeveelheid broeikasgasuitstoot verminderen en klaar zijn voor toetreding op de markt. Er is 100 miljoen euro beschikbaar, zo deelt RVO. 

Small Scale Projects zijn demonstratieprojecten met kapitaalkosten tussen de 2,5 en 7,5 miljoen. De subsidie bedraagt maximaal 60% van deze kosten.

Eenvoudig aanvragen
De aanvraag- en selectieprocedure voor Small Scale Projects is vereenvoudigd tot één stap. De deadline voor indienen is 10 maart 2021.

Vooral mkb-bedrijven worden aangemoedigd om voorstellen in te dienen, hoewel ook grote ondernemingen dat mogen doen. Deze call staat open voor aanvragen uit alle economische sectoren en toepassingen die passen bij het Innovation Fund.

In het bijzonder zoekt de Europese Unie projecten die zich richten op direct air capture (CO2 uit de lucht halen), net carbon removals (CO2 langdurig opslaan) of substitute products (andere producten met dezelfde toepassing).

Innovation Fund
Het Innovation Fund is een nieuw Europees fonds met een totaalbudget van € 10 miljard tot 2030 om te investeren in innovatieve koolstofarme technologieën. Meer informatie is te vinden op Innovation Fund.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven