Mark Tweddle - Jupiter

Eerste volumes Indiase ARRA 15-druiven begin volgend jaar op de markt verwacht

Nu het Indiase druivenseizoen snel naderbij komt, blikt Jupiter alvast vooruit op de eerste commerciële volumes ARRA-druiven uit India. 

"Het is voor ons een spannende tijd," zegt Mark Tweddle, directeur van het bedrijf. "Een droom die in 2012 begon, begint nu werkelijkheid te worden met de eerste commerciële aantallen ARRA 15-druiven  (ARRA Sweeties), die in week 5 en 6 van het nieuwe jaar zullen worden verpakt. 

“We beschikken momenteel over een ARRA 15-areaal van 162 hectare dat volgend jaar met nog eens 405 hectare uitgebreid zal worden. Daarnaast testen we ook nog eens 12 nieuwe rassen."

Mark legt uit dat de oogst vorig jaar last heeft ondervonden van de late moesson, die er ook toe heeft geleid dat het seizoen in 2021 iets later van start gaat. Toch zal het seizoen goed aansluiten bij het Zuid-Afrikaanse seizoen dat later begint. 

Eerder dit jaar werd de export van Indiase druiven gehinderd door de lockdown in het land, waardoor slechts twee derde van de aantallen werden geëxporteerd. Dit leverde aan het einde van het seizoen problemen op voor Indiase telers.

“We benaderen dit seizoen met enige terughoudendheid omdat niemand precies weet hoe de markten zich ontwikkelen vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie."

De exportmarkten voor de ARRA 15-druiven zijn het Verre en Midden-Oosten, de EU, Canada, Rusland en het VK. De nieuwe rassen bieden de mogelijkheid om de aantallen over deze markten te verdelen waardoor men niet uitsluitend afhankelijk is van de traditionele markten voor Indiase druiven.  

"De gunstige ligging van India ten opzichte van het Midden-Oosten creëert enorme kansen voor ARRA 15 op deze markt omdat de vraag naar premium druiven er sterk is."

Mark verwacht niet dat de logistiek een probleem zal vormen omdat India een netto-importeur is en er voldoende beschikbaarheid is. Hij voegt er echter aan toe dat men dit nooit zeker weet tot men daadwerkelijk begint met het verladen.

Dit seizoen hoopt Jupiter 150.000 dozen ARRA 15-druiven te exporteren. Voor het seizoen 2022 wordt er een aanzienlijke toename verwacht.  

 

Voor meer informatie:

Nathan Bagust
Jupiter Group
T: +44 1952822200

E: nathanb@jupitermarketingltd.com 
www.jupitermarketingltd.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.