Populariteit vegetarische kerstdiners jaagt vraag naar groenten aan

SuperValu verwacht iets minder dan 1.900 ton Ierse groenten te verkopen in de feestmaand, nu de vraag naar vegetarische en veganistische kerstmenu's een vlucht heeft genomen, waarop traditionele Ierse producten, zoals spruiten, wortelen, pastinaak en aardappelen, uiteraard niet mogen ontbreken.

De supermarktketens denkt dat vanwege de toegenomen belang-stelling voor Ierse voedingsmiddelen er tijdens de aankomende feestdagen landelijk bijna 2.000 ton groenten op de feestdis zullen belanden, zo bericht de irishmirror 

Vanwege het feit dat consumenten zich dit jaar bewuster bezighouden met het steunen van lokale telers en de snelgroeiende vraag naar vegetarische en veganistische alternatieven verwacht SuperValu een kleine 1.900 ton groenten van Ierse bodem te verkopen.

Ray Kelly, interim-directeur bij SuperValu, zegt dat het steunen van lokale producenten altijd al onderdeel uitmaakte van het DNA van de retailketen. "We kopen onze producten zoveel mogelijk in bij Ierse leveranciers en we denken dat het winkelend publiek dit jaar Ierse producten van de allerbeste kwaliteit in zal kopen voor het kerstmaal.

"We hebben het geluk dat we goede banden hebben met een groot aantal Ierse bedrijven zodat onze klanten het beste wat de lokale sector te bieden heeft met kerst op tafel kunnen zetten," aldus Kelly. 

"Het is belangrijk om het kopen van Ierse producten prioriteit te geven om lokale telers in dit land een extra impuls te geven tijdens het drukste handelsseizoen van het jaar."

De spruit, al jarenlang favoriet tijdens de feestdagen, staat ook nu weer bovenaan het lijstje van de consument en de retailreus verwacht maar liefst 135 ton van deze geliefde maar tegelijk ook zo gehate groente te verkopen. 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven