Oezbekistan verdubbelt import pootaardappelen

In 2020 heeft Oezbekistan de import van pootaardappelen ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. In totaal is er de afgelopen twee jaar voor € 89 mln aan pootaardappelen ingevoerd, zo meldt het nuz.uz-portaal.

President Shavkat Mirziyoyev gaf zelf aan dat het land tot nu toe niet voldoende heeft ondernomen om de samenwerking tussen wetenschap en teelt en het geven van opdrachten aan wetenschappelijke instituten te waarborgen. Tegelijkertijd blijft er vraag naar ontwikkelingen die gericht zijn op het verhogen van de tuinbouwproductiviteit, op de effectieve specialisatie van bepaalde gebieden en het creëren van versproducten met een hoge toegevoegde waarde.

De stand van zaken rond het creëren van variëteiten die geschikt zijn voor het klimaat van de verschillende regio's in het land en de teelt van pootaardappelen van hoge kwaliteit wordt volgens potatosystem.ru onbevredigend genoemd.

De president benadrukte dat het noodzakelijk is om het oprichten van particuliere pootaardappelbedrijven in de regio's te bevorderen en om commerciële rassen uit het buitenland te importeren.

Het ministerie van Landbouw en het ministerie van Innovatieve Ontwikkeling werden dan ook geïnstrueerd om de teelt van een nieuwe generatie pootaardappelen te organiseren en te stimuleren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven