Tasmaanse regering gaat risicobeoordeling aardappelimport updaten

De Tasmaanse importrisicobeoordeling voor aardappelen zal worden geüpdatet nadat telers hun zorgen hebben geuit over de eerdere goedkeuring van een importlicentie. Guy Barnett, minister van Landbouw bevestigde vorige week dat de importrisicoanalyse wordt voorbereid en een reactie van de regering is op de discussie die is ontstaan nadat een verwerker in Zuid-Australië een importlicentie toegekend kreeg.

DPIPWE verleende Mitolo in juni van dit jaar een vergunning voor de import van verse consumptieaardappelen in Tasmanië. Tijdens het politieke vragenuurtje in september kwam de toekenning van de licentie pas aan het licht en dit kwam voor veel telers als een schok.

Zij maakten zich zorgen over het feit dat de aardappelen mogelijk ziekten en plagen zouden kunnen bevatten die de Tasmaanse sector schade zou kunnen berokkenen. De Tasmanian Farmers and Graziers Association lobbyde bij Biosecurity Tasmania voor een update van de risicoanalyse. 

Barnett liet vorige week weten dat het ministerie samen is gaan werken met het Tasmanian Institute of Agriculture om de uitvoering van dit proces te faciliteren. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven