Vanaf vandaag brandstofprijsvergelijking bij tankstations

Bij bemande tankstations langs de snelweg vindt u vanaf 7 december 2020 de gemiddelde brandstofprijzen van 6 brandstoffen: benzine, diesel, lpg, elektriciteit, waterstof en groen gas (cng). Door hierin inzicht te geven, hoopt de overheid dat u alternatieve brandstoffen beter meeweegt bij de aankoop van een nieuwe auto. De brandstofprijsvergelijking is gebaseerd op het gemiddelde verbruik per 100 km.

"Gaat u binnenkort een auto aanschaffen? Dan wilt u natuurlijk weten welke auto de beste keuze is voor u. Eén van de factoren die daarbij een rol speelt, is de brandstofprijs. Daarom is de brandstofprijs-vergelijking in Europa verplicht gesteld. RVO voert de verplichting uit voor Nederland", aldus RVO.

NB. De meeste auto's rijden op fossiele brandstoffen: benzine, diesel en lpg. Door het gebruik van fossiele brandstoffen stoten auto’s broeikasgassen uit. Elektrische auto's stoten nog meer broeikasgassen uit, omdat extra stadia van opslag en transport voor een lager rendement zorgen. De prijsvergelijking die u bij de tankstations ziet, en waarbij, zoals in bovenstaande grafiek (peildatum 1 oktober jl), elektrisch flink goedkoper uitvalt dan de meeste fossiele brandstoffen, is dan ook vertekend.

Huidige brandstofprijsvergelijking
De brandstofprijsvergelijking wordt elke 3 maanden geactualiseerd. Het verbruik per type auto varieert. RVO baseert zich ons bij de berekening op het verbruik van de top 3 meest verkochte auto’s per segment. De methode hiervoor is op Europees niveau vastgelegd.

Voor meer informatie:
www.rvo.nl/brandstofprijsvergelijking  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.