André Noordhoek (Noordhoek Agro):

"Van een Kerstvraag naar spruiten is nog geen sprake"

Tholen - Het Hollandse spruitenseizoen heeft tot op heden aardig gelopen, maar momenteel lijkt de vraag wat te stagneren. "Van een Kerstvraag is nog geen sprake, hopelijk komt daar snel verandering in", zegt spruitenteler André Noordhoek van Noordhoek Agro uit Bleiswijk. "De prijzen liggen nu rond de 40 cent en dat is voor het mooie net aan de lage kant."

De Hollandse spruitenoogst is dit jaar goed, volgens de teler. "Het areaal was dit jaar licht uitgebreid en de opbrengsten zijn hoog. Al met al is er voldoende aanbod op de markt. De afgelopen maanden konden we het aanbod goed kwijt, maar helaas begint de afzet nu wat te minderen", zegt André. Naast de groene spruiten verkoopt Andre dit jaar opnieuw twee hectare paarse spruiten van een collega-teler. "Dat is mooi genoeg, het blijft een interessant nicheproduct in deze periode, maar je moet er ook niet teveel van hebben staan."

Waar de afgelopen jaren de Hollandse spruiten steeds meer hun weg vonden naar de Verenigde Staten, is die export dit seizoen tot stilstand gekomen. Het is niet zo dat de populariteit van de spruiten minder is geworden, maar de beperkte luchtvrachtcapaciteit zorgen dat de spruiten moeilijk weg kunnen naar verre bestemmingen", besluit André.

Voor meer informatie:
André Noordhoek
Noordhoek Agro
Groendalseweg 8
2665LH Bleiswijk
T: 010-5212629
canoordhoek@kpnmail.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.