Turkije exporteert tomaten ter waarde van € 230 mln naar 60 landen

In de eerste 11 maanden van 2020 is de Turkse tomatenexport met 7,5% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot € 230 mln. Deze producten werden naar 60 landen wereldwijd geëxporteerd.

Rusland, de traditionele markt voor de export van verse groenten en fruit, staat op de eerste plaats wat de tomatenexport betreft. De afzet aan dit land bedroeg € 46 mln, gevolgd door Roemenië met € 36 mln en Oekraïne met € 26 mln.

Hayrettin Uçak, voorzitter van de Aegean Fresh Fruit and Vegetable Exporters Association vertelde aan dailysabah.com dat de stijging van het aantal Covid-19-gevallen consumenten heeft aangezet tot het eten van meer groenten en fruit, wat de export heeft aangewakkerd.

Volgens Uçak exporteert Turkije het grootste deel van zijn tomaten naar Rusland; echter, het probleem van de quota blijft bestaan in de buitenlandse afzet. De eerste 150.000 ton van het quotum liep af op 8 februari, maar de limiet werd toen verhoogd tot 200.000 ton als gevolg van de wederzijdse inspanningen van de ministeries van beide landen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.