Fruit Kingdom, Egypte

"We verwachten dit seizoen nog meer sinaasappelen te exporteren dan in 2019"

Het Egyptische exportseizoen voor citrus is deze week begonnen en de vraag heeft al een stijging laten zien, die volledig wordt toegeschreven aan de tweede golf van het coronavirus. In 2019 exporteerde Egypte meer dan 1,7 mln ton citrus en verwacht wordt dat het land van de farao’s dit seizoen nog meer citrus zal exporteren.

Amr Kadah, directeur en agronoom van de Egyptische fruitexporteur Fruit Kingdom, zegt een goed seizoen te verwachten wat sinaasappelen betreft. "Egypte is 's werelds grootste sinaasappelexporteur en vertegenwoordigt een derde van de wereldhandel in sinaasappelen. Het Egyptische exportseizoen begon op 1 december en we verwachten nog meer te gaan exporteren dan vorig seizoen. De Egyptische citrusexport bedroeg in 2019 in totaal 1,7 miljoen ton en we zijn er zeker van dat we dat in het huidige seizoen zullen overtreffen."

"De export van Egyptisch citrus naar de Europese Unie zal naar verwachting toenemen, omdat de vraag naar citrus ook is toegenomen sinds de tweede coronagolf begon. Sinaasappelen zijn een van de producten die het immuunsysteem helpen versterken. Dit betekent dat de consument er momenteel meer van eet om te helpen bij de bestrijding van welk virus dan ook. Daarom zien we een grote vraag, specifiek naar sinaasappelen."

Hoewel de opening van de Japanse markt dit jaar veel aandacht zal vragen, benadrukt Kadah dat Fruit Kingdom de klanten die het al op de gevestigde markten heeft, zal blijven ondersteunen. "De exportmarkten voor Egyptische sinaasappelen zullen dezelfde blijven als voorheen, waaronder de Europese Unie, Rusland, Saoedi-Arabië, China en Oost-Azië. Het seizoen begint meestal met de export naar de Arabische landen, gevolgd door Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, vervolgens de Europese Unie en de Oost-Aziatische landen. We zullen ook uitbreiden naar nieuwe markten, met het plan om de Egyptische tuinbouwexport als geheel te vergroten."

Fruit Kingdom richt zich vooral op drie sinaasappelvariëteiten, die elk een eigen afzetmarkt hebben. "Onze Navelsinaasappel heeft een aantrekkelijke smaak en geniet de voorkeur in de Arabische Golfstaten, Europa en Rusland. De Baladi sinaasappel bevat hoge suikers en is daardoor uitermate geschikt voor het maken van sinaasappelsap. En natuurlijk is er de Valencia sinaasappel, de onbetwiste koningin van de Egyptische citrus," concludeert Kadah.

Voor meer informatie:
Amr Kadah
Fruit Kingdom for Export
+20 1009 288 377
amr.kadah@mail.ru
LinkedIn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven