Ningbo Lueon Technologies

"Chinese verwerkers leggen meer nadruk op wassen en desinfecteren vanwege Corona"

Chinese consumenten besteden sinds de uitbraak van Covid-19 meer aandacht aan voedselveiligheid. Zij stellen daardoor ook hogere eisen aan de productkwaliteit van groenten en fruit. Onlangs trok de bedrijfsstand van Ningbo Lueon Technologies op ProPack veel bezoekers die met name hun was- en desinfectieapparatuur kwamen bekijken.

"We hebben gemerkt dat er tijdens deze beurs meer aandacht is voor onze was- en desinfectieapparatuur. Veel bedrijven zijn niet langer tevreden met het oppervlakkig wassen van groenten en fruit, ze zoeken naar manieren om hun versproducten grondiger te wassen. Uiteindelijk willen ze de bacteriën op hun producten en de resten van gewasbeschermingsmiddelen reduceren," zegt Valencia, een woordvoerder van Lueon.

"Het meest ideale wasproces voor bladgroenten zou ongeveer 2 tot 3 minuten moeten duren, maar de meeste wasapparatuur komt lang niet in de buurt van die tijd. Daarom is de uitbreiding van de wastunnels essentieel voor de verbetering van de hygiëne en de voedselveiligheid in de voedselverwerkende industrie. Onze wastunnels verlengen in feite de periode waarin groenten en fruit worden gewassen en gedesinfecteerd. De lange en smalle wastunnels verlengen de inweektijd van groenten. We installeren ook filters om stenen, aarde en gruis te verwijderen."

Het is ook het vermelden waard dat Lueon een automatische desinfectiedispenser in de wastunnel heeft geïntegreerd. De apparatuur bewaakt de pH-waarde van het water in de wastunnel en voegt automatisch de benodigde hoeveelheid desinfectiemiddel en citroenzuur toe wanneer dat nodig is. "De groenten worden vervolgens opnieuw gespoeld met vers schoon water om sporen van het ontsmettingsmiddel te verwijderen. Dit geïntegreerde systeem helpt het aantal micro-organismen in groenten en fruit verder te verminderen, waardoor de kwaliteit van het product en de voedselveiligheid worden gehandhaafd," aldus Valencia.

"De verwerkingsinstallaties voor groenten en fruit worden momenteel vrij koud en vochtig gehouden, wat de werkomstandigheden voor werknemers die veel tijd in deze ruimten moeten doorbrengen, niet gemakkelijk maakt. Geautomatiseerde systemen die geen voortdurend handmatig toezicht vereisen zijn een voordeel in deze sector, vooral tijdens deze Covid-19-pandemie. Het bespaart daarmee ook op de loonkosten. Sommige bedrijven die sterk afhankelijk zijn van handmatige arbeid hebben hun activiteiten moeten staken. Er is behoefte aan onbemande, geautomatiseerde systemen in deze sector. En deze vraag zal alleen maar sterker worden," zegt Valencia.

"Voedselveiligheid is essentieel voor de gezondheid van mensen. We kunnen de voedselveiligheid alleen garanderen als we de kwaliteit van het product vanaf het begin strikt controleren in de verwerkingsfaciliteiten. Alleen dan kunnen consumenten zorgeloos gezond eten. Efficiënte wasapparatuur verbetert niet alleen de efficiëntie van de productie, maar ook de kwaliteit en de voedselveiligheid van de producten op de groenten- en fruitmarkten."

Lueon Technologies is opgericht in 2003. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van apparatuur voor schil-, snij-, was-, sterilisatie- en afdichtingsapparatuur voor de conveniencesector. Lueon kijkt momenteel naar de internationale markt om nog meer klanten te kunnen helpen verse AGF van topkwaliteit te verwerken.

Voor meer informatie:
Valencia Yu
Lueon Technologies Co., Ltd.
+86 574 6560 6120 
valencia.yu@lueon.com
www.lueon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven