Marktvraag naar knoflook zwak omdat overzeese markten verzadigd zijn

De Chinese knoflookmarkt wordt sinds de nieuwe oogst langzaamaan zwakker, maar er zijn geen prijsschommelingen geweest. De buitenlandse vraag naar Chinese knoflook daalde omdat de verzendkosten plotseling stegen en de wisselkoers van de Chinese yuan steeg. De Chinese exporteurs van knoflook hebben de leveringen daarom vertraagd. Helen van Junan County Green Food sprak over de huidige omstandigheden op de Chinese knoflookmarkt.

In oktober worden er traditioneel grote hoeveelheden knoflook ingekocht door overzeese kopers, als voorbereiding op de kerstperiode. De bestellingen zijn inmiddels op de overzeese markten aangekomen en de handelaren hebben voldoende knoflook in de opslag. Daarom is de marktvraag nu veel zwakker. "De totale export van Chinese knoflook is dit jaar toegenomen en de prijs is de afgelopen twee weken stabiel gebleven. De huidige FOB-prijs is 752 euro per ton (#5,0 knoflook)," legt Helen uit.

De markt is gestaag verzwakt. Meer recentelijk zijn de verzendkosten plotseling gestegen en veel exporteurs zitten in de problemen. De huidige prijs van een standaard 40ft scheepscontainer is ongeveer 495-826 euro per week per container. Dit betekent logischerwijs een plotselinge stijging van de kostprijs voor exporteurs. Veel bedrijven gebruikten voorheen vooral CIF-prijzen in de exporthandel, maar zij zijn niet in staat om de kostprijs van het transport zelf te dragen, dus zijn ze overgestapt op FOB-prijzen.

Op de vraag naar de marktvoorspellingen voor de komende weken antwoordde Helen: "We verwachten dat de markt de komende weken stabiel blijft. De prijs kan schommelen rond de 4,13 tot 12,40 euro. De knoflookprijzen voor volgend jaar hangen af van de oogst, het enthousiasme van de telers en de hoeveelheid knoflook die dit jaar in de magazijnen wordt opgeslagen," besluit Helen.

Voor meer informatie:
Helen Wang
Junan County Green Foods Co., Ltd.
+86 1566 6337 366 
info@garlic86.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.