Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kiwi Atlántico, de grootste kiwiteler van Spanje, plukt het eerste fruit

"De groene kiwi is de gezondste"

Kiwi Atlántico is weer aan het nieuwe seizoen begonnen. “Het fruit is dit jaar iets dikker en heeft een uitstekende smaak”, zo zegt de algemeen directeur van het bedrijf, José Carlos Vila. “Door de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen zomer en de regen tijdens de oogst zijn de zuurgraad en de zoetheid perfect in evenwicht.” De directeur geeft aan dat het bedrijf blijft inzetten op de groene Hayward-kiwi.

"Meer dan ooit kiezen we voor de traditionele groene kiwi", zegt hij. “Het is gewoon de gezondste op de markt en als deze pandemie ons iets heeft geleerd, is het wel dat we onze gezondheid in ere moeten houden. De consumptie van groene kiwi is de voorbije maanden gestegen omdat de consument vertrouwen heeft in de gezonde eigenschappen van dit fruit. Met dit fruit komt alles goed", zo zegt Vila, die daarmee verwijst naar de slogan van de promotiecampagne: "Moge alles weer goed komen."

Kiwi Atlántico doet er dagelijks alles aan om het risico op besmetting met het coronavirus in de bedrijfsinstallaties zo miniem mogelijk te houden. “De bescherming van onze werknemers staat voorop. Wij voeren wekelijks analyses uit bij 25% van het personeel”, vertelt de directeur.

Investeringen voor de komende twee jaar
Kiwi Atlántico staat voor nieuwe projecten die de komende twee jaar een aanzienlijke economische investering zullen vergen. Nu de koelcellen zijn uitgebreid, het koelsysteem is gemoderniseerd en de verwerkingsruimtes groter zijn geworden, is het nu tijd om de andere faciliteiten verder uit te breiden, met name de ruimte waar het fruit wordt binnengebracht en de voorraadkamer. Er zal ook geïnvesteerd worden in nieuwe machines met onder andere veranderingen aan de sorteermachine en de automatisering van het palletiseringssysteem.

Het bedrijf denkt ook al aan een project om nieuwe percelen te verwerven voor meer dan €1,5 mln.

Voor meer informatie:
Kiwi Atlántico
Tel: +34 986 715 286 (Spanje)
kiwiatlantico@kiwiatlantico.com
www.kiwiatlantico.com

Publicatiedatum: