Zuid-Afrika: blauwe bessenoogst dit jaar geraamd op 24.000 ton

Omdat honderden arbeiders op de hellingen van de Groenlandberg een flinke oogst blauwe bessen aan het plukken zijn, heeft dit zachtfruit de Zuid-Afrikaanse telers in staat gesteld de tegenslagen van de pandemie te doorstaan. De export is het hele jaar door uitstekend geweest.

Volgens het International Trade Centre is de wereldwijde vraag naar blauwe bessen sinds 2013 met 12% per jaar gegroeid, met name vanwege de goede gezondheidseigenschappen van het zachtfruit.
Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten: moleculen die schadelijke stoffen bestrijden, vrije radicalen genaamd, die verbonden zijn met kanker, diabetes, hart- en vaatziekten en andere kwalen.

De grote investeringen hebben ervoor gezorgd dat de opbrengsten van het blauwe superfood in Zuid-Afrika in de afgelopen 12 jaar 40-voudig is gestegen. Alleen dit jaar al wordt er een kolossale oogst geraamd van 24.000 ton, op basis van gegevens van de South African Berry Producers Association, ook wel BerriesZA genoemd.

Meer dan 90% van de Zuid-Afrikaanse blauwe bessen worden geëxporteerd, voornamelijk naar Europa en Groot-Brittannië.

Bron: france24.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.