Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose breidt Deliveroo-service uit

Finland: Online retail krijgt enorme stimulans door corona
De Finse online retailsector heeft dit jaar eindelijk een doorbraak weten te maken, die waarschijnlijk van blijvende aard zal zijn. Steeds meer Finse consumenten bestellen hun boodschappen nu online via een bezorg- of afhaaldienst. "Veel mensen plaatsen nu grote bestellingen voor hun wekelijkse benodigdheden online en gaan minder vaak naar fysieke winkels", meldt manager Pasi Toppari van K-Citymarket Päiväranta in Kuopio.
Bron: yle.fi 

VK: Central England Co-op start proef met scan & go
Central England Co-op is begonnen met een  nieuwe service in een van zijn filialen in de West Midlands-regio. Door middel van deze nieuwe service kunnen klanten zelf met een speciale app hun boodschappen inscannen en hier vervolgens voor betalen. De service is bij wijze van proef van start gegaan bij een supermarkt in de stad Halesowen. De app kan bij binnenkomst worden gedownload. Omdat de betaling ter plekke via de app plaats vindt, hoeft een klant niet langer nog in een kassarij te staan. Door middel van scan & go wil Central England Co-op de winkelervaring sneller, veiliger en makkelijker maken, ook met het oog op de huidige pandemie.
Bron: caterlyst.com 

VK: Tesco gaat belastingmeevaller alsnog betalen
De raad van bestuur van Tesco heeft besloten om een vermindering in belasting alsnog te betalen, die in verband met de pandemie door de Britse overheid was ingesteld. Het terug te betalen bedrag komt neer op £ 585 mln (€ 654,4 mln). In maart zag het Verenigd Koninkrijk geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie in verband met COVID-19, aldus een persbericht van Tesco. Voor veel supermarktketens was er sprake van een directe en mogelijk rampzalige impact. Zo kwam er zware druk op de leveringsketens te staan wegens hamstergedrag, waren er grote zorgen omtrent veiligheid en ontstond er een vergroot risico op uitval van arbeidskrachten. Wegens deze omstandigheden kwam de capaciteit van de Britse supermarktsector om het land van levensmiddelen te voorzien in het geding en was de tegemoetkoming door middel van belastingverlagingen noodzakelijk.
Bron: tescoplc.com 

Australië: Dematic werkt aan dc voor Woolworths in Sydney
Dematic gaat namens Woolworths een distributiecentrum voorzien van een automatiseringssysteem in Sydney. Het bedrijf is aangesteld door Primary Connect, dat een dochteronderneming van Woolworths op het gebied van leveringsketens is.
Bron: prnewswire.com 

VK: Waitrose breidt Deliveroo-service uit naar 40 winkels
Waitrose en Deliveroo gaan hun samenwerking op het gebied van thuisbezorging uitbreiden naar 40 winkels. Ook hebben de twee bedrijven samen een nieuwe campagne voor de kerstdagen opgezet onder de naam "Donate a Plate". Op dit moment zijn meer dan 650 Waitrose-producten beschikbaar op het online platform van Deliveroo.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Maleisië: KV Asia trekt zich terug uit TF Value Mart
KV Asia Capital heeft een desinvestering in de Maleisische supermarktketen TF Value Mart doorgevoerd. Met november 2020 is zodoende een einde gekomen aan een van de meest succesvolle investeringen die KV Asia tot nu toe heeft uitgevoerd. TF Value Mart heeft zich weten te onderscheiden met een breed assortiment aan versproducten, lage prijzen en een strategische focus op middelgrote steden en gemeenschappen in Maleisië. Dit heeft geleid tot een uitstekend resultaat op het gebied van groei en winstmarges.
Bron: businesswire.com 

Bangladesh: foodpanda van start met pandamart
foodpanda is van start gegaan met het platform "pandamart". Het platform is bedoeld voor online retail, waarbij bestelde boodschappen binnen 30 minuten bij de klant worden afgeleverd. Hoewel ook in Bangladesh online retail door de coronacrisis een sterke opleving heeft meegemaakt, heeft de vraag hiernaar ook geleid tot vertraagde leveringen. Als antwoord op dit probleem heeft foodpanda het nieuwe pandamart-platform ontwikkeld.
Bron: unb.com.bd 

VK: Aldi neemt 1.000 tijdelijke werknemers aan voor kerst
Aldi gaat op tijdelijke basis meer dan 1.000 werknemers aannemen in de aanloop naar de kerstdagen. Het is voor Aldi voor het eerst dat zoveel tijdelijke krachten worden aangetrokken. De nieuwe medewerkers worden ingezet als ondersteuning van vaste krachten bij het samenstellen van bestellingen, die via het platform van Deliveroo en de eigen online afhaaldiensten zijn geplaatst. Ook wil Aldi voor de kerstdagen de afhaaldiensten uitbreiden naar meer dan 200 vestigingen. Bijna 130 Aldi-locaties zijn op dit moment aangesloten op het platform van Deliveroo.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

China: Pinduoduo houdt wedstrijd tussen AI en telers
Het Chinese online retailplatform Pinduoduo wil de lokale teeltsector verbeteren door middel van technologie gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft een soort wedstrijd opgezet, waarin deze technologie lijnrecht tegenover menselijke arbeidskrachten wordt ingezet. Beide methodes worden ingezet bij de teelt van aardbeien, waarbij het er tot nu toe op lijkt dat de AI-tech een grotere aardbeienopbrengst geeft. Pinduoduo hoopt dat op deze manier telers worden overtuigd om in kunstmatige intelligentie te investeren.
Bron: cnbc.com 

VS: Blue Apron neemt nieuwe COO aan
Blue Apron Holdings heeft in de persoon van Charlean Gmunder een nieuwe chief operating officer aangesteld. Gmunder heeft meer dan 30 jaar ervaring in de voedingssector en heeft uitvoerige kennis over de productie en logistiek van levensmiddelen, zo meldt Blue Apron. In haar nieuwe functie zal Gmunder verantwoordelijk zijn voor de leveringsketens, voedselveiligheid en kwaliteitsgarantie van Blue Apron. Gmunder zal direct onder CEO Linda Findley Kozlowski staan.
Bron: progressivegrocer.com 

Online retailer in New York breidt uit dankzij COVID-19
De thuisbezorgstartup Off The Muck Market gaat wegens de coronacrisis uitbreiden buiten de thuismarkt van New York City. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aan huis leveren van verse groente, fruit en andere levensmiddelen, die direct van telers afkomstig zijn. Door de zorgen omtrent COVID-19 is de vraag naar de dienstverlening van Off The Muck Market steeds meer gegroeid. De oprichter van het bedrijf, Carl Chappell, is van plan om in het begin van de lente van het komende jaar het bereik te vergroten naar Albany, Binghamton en Buffalo.
Bron: syracuse.com 

VS: Nieuw dc van KeHE van start in Indiana
KeHE Distributors heeft een nieuw distributiecentrum opgezet in het zuiden van Indiana. Het logistieke centrum is ter ondersteuning van biologische supermarkten in de Midwest-regio. De nieuwe locatie bevindt zich in West Ellettsville en heeft een oppervlak van rond de 35.000 vierkante meter. Het centrum vervangt de faciliteit in Bloomington, Indianapolis, die tot nu toe door KeHE werd gebruikt. Zes weken geleden ging in Maryland ook al een nieuw distributiecentrum van het bedrijf van start. Deze faciliteit heeft een oppervlak van 51.000 vierkante meter en voorziet winkels in de Mid-Atlantic en Northeast-regio's van assortiment.
Bron: supermarketnews.com 

VS: H-E-B benoemt nieuwe regionale onderdirecteur
H-E-B heeft Cathy Harm aangesteld als nieuwe regionale onderdirecteur van Centraal-Texas. Ze heeft de leiding over meer dan 20.000 medewerkers en is verantwoordelijk voor onder andere de bedrijfsvoering, het HR-beleid, de vastgoedportfolio en de financiële prestaties.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: Uber voltooit overname van Postmates
Uber Technologies heeft de overname afgerond van Postmates. Het online taxibedrijf heeft alle aandelen van Postmates in handen gekregen en is nu begonnen met de integratie van de bedrijfsvoering van de twee partijen. Door de overname krijgt het wereldwijde bezorgplatform van Uber toegang tot de klantenbasis die door Postmates in de VS wordt bediend. De apps van Postmates en Uber Eats zullen onafhankelijk van elkaar in bedrijf blijven, maar zullen nu wel ondersteund worden door een efficiëntere, met elkaar geïntegreerde leveringsketen.
Bron: businesswire.com 

Publicatiedatum: