Bonduelle versterkt financiële flexibiliteit en stemt deze af op duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Na de succesvolle uitgifte van een NEU CP-programma in juli 2020, kondigt de Bonduelle groep nu een vroegtijdige verlenging van haar gesyndiceerde lening aan die zal worden verhoogd van €300 naar €400 mln, waarbij de marge zal worden geïndexeerd voor ESG-criteria (milieu, sociale en governance criteria).

De gesyndiceerde lening, die op 30 november 2020 werd ondertekend door een groep van 11 banken (9 bankengroepen), omvat één tranche renouvellerende kredietfaciliteit (RCF) die aanzienlijk over-ingeschreven is en waarmee de bestaande RCF van €300 mln, die in juli 2021 zou komen te vervallen, wordt geherfinancierd. 

Met deze transactie kan Bonduelle meerdere doelstellingen realiseren:

  • Grotere financiële flexibiliteit: Met dit bedrijfsmodel kan eenvoudiger aan de seizoensgebonden werkkapitaalvereisten worden voldaan dankzij de renouvellerende kredietfaciliteit.  
  • Een verlening van de vervaldatum van de schuld van het bedrijf.
  • Competitieve financiering op basis van een onderhandeld margerooster en de optimalisering van de gesyndiceerde lening via een NEU CP-programma dat in juli 2020 werd gelanceerd. 
  • Een indexering van de marge in lijn met de CSR-doelstellingen van het bedrijf en haar plannen om tegen 2025 voor al haar activiteiten een B corp-certificering te verkrijgen (een certificering die een zeer breed scala aan ESG-criteria omvat).
  • Een bankengroep die uitgebreid is met nieuwe partners, zowel Franse of internationale. 

Met deze transactie, die werd gesloten in een uiterst onzekere economische en financiële context, geeft het bedrijf wederom blijk van haar kredietwaardigheid. De overinschrijving en de verruiming van het aantal kredietverstrekkers tonen ook het enthousiasme van financiële instellingen aan over het financiële profiel van Bonduelle. 

Door het onderschrijven van het B corp-certificeringsproces geeft het bedrijf blijk van haar beloftes op het gebied van maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemerschap, die aansluiten bij haar streven naar het tot stand brengen van een transitie naar een plantaardig voedingspatroon dat bij zal dragen aan het welzijn van mens en planeet.  

De Bonduelle groep werd geadviseerd door de financiële firma Redbridge Debt & Treasury Advisory en het advocatenkantoor Willkie Farr & Gallagher, gevestigd in Parijs.  De gesyndiceerde lening is onderschreven door Crédit Agricole Nord de France, CIC Nord Ouest, BPCE (Caisse d'Epargne Hauts de France and Natixis) en BNP Paribas, Mandated Arrangers en Book runners, en door Société Générale Group (Crédit du Nord  en Société Générale), Bank of America, Commerzbank, Arkéa en JP Morgan, Mandated Arrangers.

Klik hier om het volledige persbericht te downloaden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven