Marcus Post, DLG

"We moeten wel naar Engeland en dat kan voor ons ook een kans zijn"

Met nog een maand te gaan tot de Brexit wordt het spannend voor ondernemend Nederland. Uit eerdere berichten bleek al dat veel ondernemers op het VK nog niet voldoende zijn voorbereid op wat komen gaat. De onzekerheid over een akkoord maken die voorbereidingen bovendien lastig. De verslaggevers van NOS gingen langs bij diverse bedrijven om te informeren hoe zij er nu voorstaan. Ze kwamen zo ook terecht bij Marcus Post van DLG.

"Ik kan me voorstellen dat andere transporteurs Engeland nu even laten voor wat het is. Dat levert voor ons mogelijk nieuwe klanten op," aldus Marcus tegen de NOS. Hij vertelt dat DLG zich wel moet voorbereiden op het meest zwarte scenario aangezien 40-50 procent van de omzet van het transport op Engeland komt. Er zijn daarvoor koppelingen gemaakt met Portbase en de ferries op Engeland.

Het scheelt enigszins dat het nu laagseizoen is voor de transporteurs op Engeland. "In de zomer gaan er per dag makkelijk 2000 pallets doorheen. Nu is het rustiger en dat geeft ons tijd om te bedenken hoe we het voor de piek gaan doen met de nieuwe regels," aldus Marcus.

Klik hier voor het hele interview met Post en andere ondernemers op Engeland op NOS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.