Maximale versheid van sla uit de automaat

Sinds 2016 heeft Lisa Zapf, directeur van Zalat-o-mat in de Duitse Pfalz, een gestaag groeiend aantal verkoopautomaten, Zalat-o-mats genaamd, waarin verse regionale producten, met name groenten en salades uit haar eigen teelt, worden verkocht. De toenemende volumes maakten de aankoop van een Kronen slacentrifuge en een verpakkingsoplossing noodzakelijk om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Op 11 locaties kunnen klanten 24 uur per dag hun versproducten uit de automaten halen: seizoensgroenten, kant-en-klare salades en sappen, maar ook levensmiddelen van samenwerkende regionale leveranciers. Om ervoor te zorgen dat de automaten altijd goed gevuld zijn met vers geoogste, gewassen en verpakte sla, zocht Lisa Zapf naar een oplossing om de sla van haar eigen bedrijf efficiënt te verwerken, zodat de tijd tussen de oogst en de verkoop zo kort mogelijk zou zijn.

Verwerking van verse spinazie

Het familiebedrijf gebruikt al 12 jaar een Gewa-wasmachine voor het wassen van diverse producten en vooral van diverse soorten sla. Sinds augustus is het machinepark aangevuld met een KS-7 Plus sla- en groentencentrifuge en een KWT 16 weegtafel en -platform met een weegsysteem met één kop, dat gecombineerd wordt met een CP 350 Plus buisjesverpakkingsmachine.

Productie van plaatsbesparende verpakkingen
Voordat de aankoopbeslissing werd genomen, heeft Lisa Zapf de op de markt verkrijgbare verpakkingsmachines intensief bestudeerd. Deze moesten met name aan twee criteria voldoen: een kleine tot middelgrote verwerkingscapaciteit is voldoende voor het familiebedrijf en het was bijzonder belangrijk om voor salades van 100g, 300g en 500g de meest ruimtebesparende verpakkingsformaten te produceren, aangezien de beperkte verkoopruimte in de automaten optimaal moet worden benut.

Op de Fruit Logistica in februari 2020 vond ze op de stand van Kronen wat ze zocht en samen met Heiko Schönbroich, salesmanager voor Zuid-Duitsland, werd de verpakkingsoplossing aangepast aan de specifieke eisen van de plaatsbesparende verpakkingen. Door de aankoop van de slacentrifuge en de verpakkingsoplossing kon de verwerking worden geoptimaliseerd. Nu kan zo'n 300 kg salade efficiënt worden verwerkt en kan de belofte van versheid worden waargemaakt, zelfs bij toenemende verkoopvolumes.

Lisa Zapf

Flexibel en veelzijdig
Bovendien is de oplossing flexibel en kan deze worden gebruikt voor verschillende producten zoals sla, veldsla, spinazie of zelfs rucola, maar ook voor andere producten. De flexibele aanpassing maakt het ook mogelijk om extra verpakkingsgroottes te produceren voor de verkoop aan wederverkopers.

De Zalat-o-matten worden dagelijks aangevuld met de benodigde versproducten, waarbij de goederen maximaal 3 dagen in de machine blijven. Als mogelijkheid voor het contactloos winkelen zijn ze zeer populair bij klanten in de regio en hun aantrekkelijkheid is verder toegenomen in tijden van Corona. Met de Kronen-machines is het familiebedrijf nu uitgerust voor een zorgvuldige en snelle verwerking van slaproducten en is het goed voorbereid op de ingebruikname van verdere verkoopautomaten.

Voor meer informatie:
www.kronen.eu
www.zapf-frischgemuese.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.