Broccoli geeft nieuwe invulling aan guacamole

Voor guacamole-liefhebbers die anderzijds ook belang hechten aan duurzaamheid is er nu een nieuwe optie: brocomole. Het nieuwe product is eenvoudigweg guacamole met broccoli als hoofdingrediënt. Het is overigens niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper.

De populariteit van de avocado neemt nog steeds toe, maar ook meer een meer mensen twijfelen aan het duurzame gehalte van dit trendy fruit. Zo is het aantal liter water dat nodig is voor de teelt zeker een issue en ondanks het feit dat er in Spanje avocado's worden geteeld in de provincies Almería en Granada, is de productie er beperkt en komt de overgrote meerderheid van het fruit uit overzeese gebieden, waardoor de ecologische voetafdruk van de avocado omvangrijk is.

Hoe bereid je brocomole?
Het recept voor brocomole is heel eenvoudig en biedt ook ruimte voor variaties. Je moet gewoon de broccoli fijnmalen en vermengen met olie, zout, gehakte ui en tomaat (optioneel), koriander en een flinke scheut limoen. Een beetje jalapeño zorgt ten slotte voor de pikante toets.

Brocomole kan worden bereid met rauwe of gekookte broccoli, maar als de broccoli wordt gekookt, krijgt de brocomole een iets mildere smaak en ook de textuur lijkt dan meer op die van de originele guacamole.

De variaties zijn overigens legio. Je kan immers ook een mix maken met de helft broccoli en de helft avocado, of bijvoorbeeld roomkaas of tofu toevoegen.

Het hoeft niet te verwonderen dat de lekkerste brocomole de mix van broccoli met avocado is. Die lijkt uiteraard ook het meest op de originele guacamole en er wordt daarmee toch een winst van 50% geboekt wat betreft de ecologische voetafdruk. Een ander goed idee in die zin is minder avocado’s kopen, of goed kijken naar het label of ze uit Spanje komen.

Bron: lavanguardia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven