"We willen de grootste Europese teler van biologische groene kiwi’s worden"

Het kiwiseizoen is weer van start gegaan in de Bajo Nalón-vallei, in het Spaanse gewest Asturië. Het aldaar gevestigde bedrijf Kiwinatur verwacht te kunnen beschikken over kiwi’s tot de maand mei.

“Onze boomgaarden worden bevloeid door het water van de langste en grootste rivier van Asturië. Het klimaat in onze regio en het terrein lenen zich perfect voor de kiwiteelt, waardoor het fruit een uitstekende smaak heeft, een aantrekkelijke vorm, een mooie kleur en een zachte textuur met een mals centraal wit deel”, vertelt Alejandro Lechado, manager van Kiwinatur. "De kiwiteelt in Asturië stelt nog niet zoveel voor, maar de verwachting is dat het areaal de komende jaren exponentieel zal groeien."

"De specifieke teeltomstandigheden in onze regio en onze manier van werken, die gericht is op innovatieve verpakkingen, hebben ons erkenning bezorgd binnen de sector. Daarenboven is Kiwinatur een merk dat bekendheid geniet in Spanje én daarbuiten", voegt hij eraan toe.

Het Asturische bedrijf heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 een hoeveelheid van 4.000 ton 100% biologische groene kiwi te oogsten. Momenteel heeft het bedrijf al 25 hectare gecertificeerde bioteelt en 35 hectare in omschakeling. Bovendien bestudeert het reeds de mogelijkheid voor een bijkomende 40 hectare zodat binnen 5 jaar de kaap van 100 hectare gerond kan worden.

"We willen de grootste Europese teler van biologische groene kiwi’s worden. We zijn er trots op dat we dit gaan waarmaken in onze regio Asturië, een natuurlijk paradijs waar onze kiwiteelt groeit en bloeit. We willen onze klanten de beste Spaanse bio-kiwi kunnen aanbieden, die daarenboven geteeld wordt met de voor het milieu meest respectvolle methoden".

Kiwi’s met tak
Dit jaar lanceert Kiwinatur het innovatieve formaat "Kiwinatur met tak BIO". "Als pioniers in de ontwikkeling en lancering van het formaat met tak voor conventionele kiwi’s, willen we dit product nu nog meer waarde toekennen door het ook aan te bieden met kiwi’s die biologisch gecertificeerd zijn. Dit nieuwe product vertegenwoordigt alle waarden van ons bedrijf: traditie, kwaliteit, smaak, duurzaamheid en innovatie. De kiwi’s met tak zullen ongetwijfeld altijd ons vlaggenschip blijven. Het is een exclusief artikel voor een veeleisende consument die oog heeft voor duurzaamheid en ecologie."

 

Voor meer informatie:
Alejandro Lechado
Kiwi Natur
Mob: +34 642 44 26 11 (Spanje)
Tel: +34 985 820 937
alejandro.lechado@kiwinatur.com
www.kiwinatur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven