Clementines uit Calabrië verenigd onder merknaam Orsero

De Sibari-vlakte in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië is alom bekend vanwege de clementines, maar ook ander citrus gedijt er goed vanwege het geschikte microklimaat. In de regio wordt al jaren gebruikgemaakt van verschillende rassen en teelttechnieken om citrus met een intense kleur, zoetheid en uniformiteit van verschillende kalibers te verkrijgen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Italiaanse Gruppo Orsero onlangs een partnerschap is aangegaan met een aantal belangrijke clementinetelers rond het gebied van Corigliano Rossano, in het hart van de Sibari-vlakte. Het doel van dit partnerschap is om de beste clementines van Italiaanse oorsprong te verbeteren en in heel Zuid-Europa op te markt te brengen onder het merk Orsero.

Het citrus dat op de markt gebracht wordt, zal volgens een vooraf bepaalde kalender worden geteeld. Er wordt afgetrapt met de rassen Orogross, Clemenrubi en Spinoso, vervolgens zijn de gewone clementines aan de beurt en daarna de late rassen Hernandina, Mandalate en Lanelate. Het seizoen wordt afgesloten met het Tang Gold ras, dat uitsluitend wordt geteeld door geselecteerde partners.

“Dit initiatief maakt onderdeel uit van een breder project van Gruppo Orsero, dat is gericht op het verbeteren van de voedselvoorzieningsketen in Italië. In de loop der jaren hebben we veel kennis opgedaan en veel geïnvesteerd in de toeleveringsketen van geïmporteerde groenten en fruit. Alle stadia hiervan hebben we altijd uiterst zorgvuldig beheerd om de consument verse en gezonde gewassen van de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Met dezelfde instelling en toewijding richten we ons nu op Italiaanse gewassen en we willen graag dat er bij de Italiaanse consument nationale gewassen op de tafel staan”, zegt Daniele Viti.

Onlangs is Viti benoemd tot commercieel directeur van Fruttital, nadat hij jarenlang de functie van verkoopmanager heeft bekleed binnen Gruppo Orsero.

“Dit project is ontstaan uit de noodzaak om tegemoet te komen aan de trends en veranderende behoeften van de consument. Deze is steeds vaker op zoek naar Italiaanse gewassen die traceerbaar en gecertificeerd zijn. Daarbij is het ook relevant voor de toekomst van Italië, want op deze manier wordt er geïnvesteerd in ons grondgebied”, zegt Viti.

Gruppo Orsero zal zijn kennis en ervaring met betrekking tot marketing en het wijdverspreide distributienetwerk ter beschikking stellen. De eerste stap van het project is het oprichten van een bedrijfsstructuur in de vorm van een coöperatie. Dit zal in de komende maanden plaatsvinden en de bedrijven die zich bij het project aansluiten zullen met elkaar fuseren. Het merk Orsero zal op deze manier de drijvende kracht zijn voor de groei en ontwikkeling van Calabrië.

De volgende stap is de bouw van een faciliteit waar de gewassen na de oogst zullen worden gecontroleerd en verpakt. Alle verpakkingen zullen bestaan uit 100% recyclebaar karton en zijn verkrijgbaar in diverse maten, zodat er kan worden voldaan aan de verschillende behoeften van de nationale markt. Op den duur is het de bedoeling van ook andere Europese markten zullen worden aangeboord. De distributie zal plaatsvinden via de reeds bestaande afzetkanalen van Gruppo Orsero.

Voor meer informatie:
Orsero S.p.A.
Tel: +39 0182 589019
info@orserogroup.it
www.orserogroup.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven