Grotere Peruaans druivenoogst verwacht

San Miguel begint aan het Peruaanse druivenseizoen 2020-2021 en verwacht een productietoename van 1.000 ton. Bijna 7.000 ton van de oogst, voornamelijk bestaande uit druiven van het ras Sweet Globe, zijn bestemd voor de export. De druiven worden hoofdzakelijk naar de Verenigde Staten en China geëxporteerd.

"De kwaliteit van het fruit ziet er goed uit en we hebben hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit. We hebben de verpakkings-activiteiten in één faciliteit geconsolideerd met de hulp van een strategische partner. Dit stelt ons in staat om de overslagtijd te versnellen, uitdroging te minimaliseren en de oogstopbrengsten te maximaliseren," zegt Pablo Zócalo, operationeel directeur bij San Miguel in Peru. 

De Peruaanse druiven worden met name naar de Verenigde Staten geëxporteerd, gevolgd door China en enkele Europese landen. San Miguel verwacht dat de Peruaanse druivenproductie dit jaar met 15% zal groeien ten opzichte van vorig seizoen en dan met name de opbrengsten van premiumrassen, die hoofdzakelijk voor de Verenigde Staten bestemd zijn. 

In het seizoen 2019-2020 heeft het bedrijf haar positie als tweede grootste exporteur van pitloze witte druiven naar deze markt geconsolideerd. Het ras Sweet Globe heeft een strategisch afzetvenster, wanneer de overgang van het Californische druivenseizoen begint en de export van Chileense druiven nog niet is begonnen. Om de aanvoer van witte druiven aan te vullen, biedt San Miguel in deze periode nu ook het ras Sugar Crisp aan. 

Anderzijds heeft China, 's werelds grootste druivenproducent, de productie van pitloze witte druiven opgeschaald. "De aanwezigheid van lokaal geteelde pitloze witte druiven jaagt de vraag naar het product buiten het binnenlandse seizoen aan omdat consumenten het in hun consumptiepatroon hebben opgenomen en verwachten dat er dus jaarrond pitloze witte druiven in het winkelschap staan. Onze druiven komen vroeg in het seizoen op de markt, vlak voor het Chinese Nieuwjaar. Daarom rekenen we op een goede vraag wanneer de overgang van het binnenlandse seizoen naar het importseizoen plaatsvindt," legt Anya Jaworski uit, productmanager avocado's en druiven bij San Miguel. 

Naast de gebruikelijke verkopen experimenteerde San Miguel dit jaar met de najaarsoogst Sugar Crisp-druiven en het is voor het eerst dat de mogelijkheid van een dubbele oogst voor dit ras voor de export wordt verkend in Peru. Er werden 18 hectare geoogst en 12 containers geëxporteerd. Wegens het succes van deze eerste ervaring is het bedrijf van plan om in 2021 een dubbele oogst in 100% van haar Sugar Crisp-boomgaarden (80 hectare) te realiseren. 

San Miguel in Peru: De voordelen van de productie in meerdere herkomstgebieden
In Peru bezit het bedrijf een teeltareaal van ruim 1.200 hectare, waarop mandarijnen, avocado's en druiven worden geteeld. De voornaamste bestemmingen voor vers Peruaans fruit zijn de Verenigde Staten, gevolgd door Azië en Europa. Het Argentijnse bedrijf vestigde zich in 2017 in Peru, toen het Agrícola Hoja Redonda overnam, waarmee een strategisch herkomstgebied werd toegevoegd dankzij de ligging aan de Stille Oceaan. 

 

Voor meer informatie: 
Mercedes Saraceni
San Miguel Global 
Tel: +54 9 11 6414-0883 
Email: msaraceni@sanmiguelglobal.com 
www.sanmiguelglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven