Goede oogst en export van Griekse aardbeien

De oogst van vroege Griekse aardbeirassen is begonnen met enkele kleine opbrengsten. AgroTypos sprak met Fotis Kyriazis, voorzitter van de landbouwcoöperatie Yrmini, die actief is in de prefectuur van Ilia. Hij zei dat er tot nu toe een goede exportstroom is, maar dat de hoeveelheden nog steeds klein zijn. "Het kan moeilijker worden vanaf maart, als we grote hoeveelheden aardbeien hebben. Vorig jaar waren er op dat moment problemen met de export en konden we niet alle aardbeien afzetten," zei Kyriazis.

"De vroege Fortuna-variëteit van dit seizoen wordt al geoogst," zei Giannis Arvanitakis, aardbeienteler en exporteur in Nea Manolada. "De prijzen zijn goed en de export verloopt soepel, hoewel de hoeveelheden nog klein zijn. Vanaf eind december, wanneer er grote hoeveelheden aardbeien zullen worden geoogst, zullen we zien hoe de vraag en de prijzen zich ontwikkelen."

Griekse aardbeien zijn bijna uitsluitend een exportproduct. Slechts ongeveer 4% wordt door de Griekse markt geabsorbeerd. Vorig jaar waren er enkele problemen met de export toen de oogst op zijn hoogtepunt was. "Dit jaar kunnen we nog steeds niet voorspellen hoe de vraag op de markten zal zijn."

Georgios Karachalios, secretaris van de landbouwcoöperatie Ilida: "De oogst van vroege aardbeienrassen is al ongeveer 20 dagen aan de gang. Het weer leverde geen problemen op en tot nu toe verloopt de oogst soepel, hoewel de opbrengst niet groot is. De exportstroom verloopt wel naar wens."

Bron: agrotypos.gr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven