Active CA containertechnologie van Daikin kracht achter CMA CGM Climactive

Door de toepassing van Active CA-containertechnologie is Daikin erin geslaagd om de CA-oplossing Climactive van CMA CGM succesvol te implementeren. Deze door Daikin Reefer ontwikkelde technologie heeft CMA CGM in staat gesteld om het koeltransport van versproducten uit te breiden en deze naar verre markten te vervoeren, met de zekerheid van de exacte atmosferische omstandigheden in de koelcontainers waardoor de producten hun bestemming gegarandeerd in optimale toestand bereiken. 

De betreffende ladingen vereisen exacte atmosferische omstandig-heden in de koelcontainer voor het behoud van de versheid en om er zeker van te zijn dat de producten in optimale conditie op hun eindbestemming aankomen. Het grote succes van CMA CGM op het gebied van AGF is te danken aan het Climactive Controlled Atmosphere CA-systeem dat wordt aangestuurd door de Active CA-technologie van Daikin. In de optimale CA-modus, worden er lage zuurstof- en de koolstofdioxide-instellingen van 2% en 3% gebruikt om een nauwkeurig beheer van de omstandigheden in de koelcontainers te waarborgen. Dit unieke technologische voordeel van Daikin Active CA helpt verladers om hun diensten uit te breiden en nieuwe markten te bereiken. Dankzij de rechtstreekse samenwerking met verladers en exporteurs, garandeert Daikin Reefer dat iedere lading versproducten correct is gekalibreerd zodat de producten over lange afstanden kunnen worden vervoerd en hun bestemming in verse toestand bereiken.

Groenten hebben een hogere luchtvochtigheid nodig gedurende het transport dan fruit. Zo is sla tijdens transport gevoelig voor verkleuring wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn. In tegenstelling tot andere aanbieders van CA-technologie wordt er bij Daikins Active CA geen droge lucht in de container gespoten maar wordt de lucht-vochtigheid beheerst door stikstofgas in de container te brengen, waarmee de luchtvochtigheid wordt verhoogd en de respiratie van de vracht vermindert omdat de concentratie zuurstof snel naar beneden kan worden gebracht. Deze positieve druk in de container, waarbij er geen zuurstof van buitenaf binnendringt, leidt tot een snelle afname van de concentratie zuurstof. 

Vanwege de bijzonder lage zuurstof- en koolstofdioxide instellingen, van 2% en 3%, in de optimale modus van Daikin CA, levert deze CA-technologie verladers een hoog niveau van omgevingsbeheersing. Aangezien de verse AGF eerst in de container een toestand van rust wordt gebracht, met een verlaagd zuurstofgehalte en een gecon-troleerd gehalte aan koolstofdioxide, worden de kwaliteit en houdbaarheid van de producten verlengd, zelfs tijdens de langste reizen. 

"Dankzij het gecontroleerde gehalte aan zuurstof en koolstofdioxide in onze koelcontainers, stelt het Climactive Controlled Atmosphere systeem ons in staat om producten over lange afstanden te vervoeren, waarbij we de zekerheid hebben dat zij in optimale aankomen op hun plaats van bestemming, waardoor we onze klanten meer mogelijkheden en nieuwe markten aan kunnen bieden," aldus Stéphane Nielsen, directeur van de afdeling koelcontainers bij CMA CGM. 

"Climactive Controlles Atmosphere speelt een belangrijke rol bij de koeldiensten die CMA CGM aan kan bieden. Ondersteund door innovatieve software kunnen met het VPSA-systeem waar Active technologie gebruik van maakt unieke prestaties worden behaald, waarmee de houdbaarheid van een breed scala aan verse AGF kan worden geoptimaliseerd," voegt Julian Carbunaru eraan toe, technisch manager van de afdeling koelcontainers. 


Voor meer informatie: 
Mr Goh Ah Huat
Daikin
Email: ahhuat.goh@grp.daikin.co.jp 
www.daikin.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven