Special Jaaroverzicht: overlijdensberichten tekenen het nieuws in april

Klokverkoop viert 70-jarig jubileum

Fairtrasa heeft Hanno Hoekstra aangesteld om de wereldwijde verkoopteams van de groep te leiden. Hanno, die eerder als Senior Key Account Manager actief was bij Bratzler & Co, is de functie per 1 april gestart.

Per 1 juni 2020 zal Eosta, importeur en distributeur van biologische groenten en fruit in Europa en daarbuiten, haar managementteam versterken met de 31-jarige Dennis de Wit, in de functie van Commercieel Manager. Tot op heden vervulde Dennis de Wit de rol van Commercieel Manager bij Olympic Fruit.


68 jaar is Lei Mattheijssen inmiddels, maar de AGF-exporteur hoopt voorlopig nog even door te gaan met het verkopen van groenten. Gisteren vierde hij zijn 25-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer op het veilingterrein. "M'n kinderen kwamen met een verrassingspakket aanzetten, anders had ik er niet bij stilgestaan.

Aardappelhandelaar Wim Westhoeve uit Ouddorp is overleden. De familie stuurde onderstaand bericht: "Ondernemer, mensenmens, recht voor zijn raap. Dat zijn kenmerken van Wim Westhoeve die op donderdagmorgen op 73-jarige leeftijd is overleden. Gevraagd en ongevraagd advies, we zullen het missen. We zijn je dankbaar voor hetgeen je hebt betekend voor ons."

De Jupiter Group heeft aangekondigd dat Nic Jooste eind april 2020 het bedrijf zal verlaten. Jooste werkte 20 jaar voor Cool Fresh International, waar hij verantwoordelijk was voor marketing, communicatie en MVO. 


Vanaf begin april zijn Trofi en Trofi Pack actief vanuit het nieuwe pand in Den Hoorn. De eerste helft van de verpakkingslijn is nu operationeel. Volgende week volgt de rest", laat Harry van der Hout weten. Ook het kantoorpersoneel is al verhuisd naar de nieuwe locatie.


Manter vierde woensdag 1 april haar 25-jarige jubileum. Het feestje dat de oprichters van het bedrijf, Herman Wehkamp en Peter Lenferink, hadden gepland voor hun klanten, contacten en relaties wordt nog even in de ijskast gezet. “We hadden een heel programma bedacht maar dat zit er op het moment even niet in door het coronavirus,” vertelt Herman.

Kloosterboer meldt dat Marco Vermet na 28 jaar in dienst te zijn geweest bij Kloosterboer, het bedrijf zal verlaten om een ​​nieuwe uitdaging aan te gaan in een andere branche en bedrijf. "Zijn laatste werkdag is 16 april. "We zijn erg dankbaar voor zijn werk, inzet en waardevolle bijdrage aan ons bedrijf", aldus Kloosterboer. 

"Na 37 jaar verbonden te zijn geweest aan de Coöperatieve Tuinbouwveiling “Zaltbommel en Omstreken” B.A. en sinds 2004 als directeur, zal de heer Peter Van Osch een andere weg in slaan die buiten onze Coöperatie ligt", zo meldt het bestuur van de Veiling.

Op 5 april is Frank Tieleman van D-Quality Survey op 50-jarige leeftijd overleden. Frank was al enige tijd ernstig ziek en zijn gezondheid is de afgelopen weken heel snel achteruit gegaan. "Wij verliezen in Frank een zeer geliefde, kundige en enthousiaste collega, die altijd in onze herinnering zal blijven", melden zijn collega's van D-Quality Survey.

"Ons bereikte het droevige bericht dat op 7 april totaal onverwachts Paul Ammerlaan is overleden. Hij is 60 jaar geworden. Paul was bijna vanaf de oprichting bij Prominent betrokken en was ook jaren bestuurslid. Typerend voor Paul waren zijn enthousiasme en zijn positiviteit. Daarnaast was Paul een kleurrijk en innemend persoon, die veel voor Prominent betekend heeft.


"Onze zeer gewaardeerde collega Anton Donker gaat vandaag na 48 trouwe dienstjaren met zijn welverdiend pensioen", meldt de directie en medewerkers van De Groot Fresh Group. Anton is 48 jaar geleden aangenomen door Willem de Groot en heeft uiteindelijk gewerkt met 4 generaties de Groot. 

Op 14 april 2020 is Dynamic Producers B.V. te Maasdijk door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. P.A. de Lange. Er was bij het bedrijf niemand bereikbaar om een toelichting te geven. Het bedrijf was actief in de afzet van tomaten, bananen, ananas, avocado’s en limes.

Per 1 mei 2020 gaan Van der Windt Verpakking en Pacombi Horti verder onder de naam Paardekooper. Naast een nieuwe naam krijgt Van der Windt Verpakking ook een nieuw pand. "Medio april verhuist het bedrijf naar een nieuw  pand in Den Hoorn (Harnaschpolder)", aldus het bedrijf. 

Grondlegger Jan Hessing van groentesnijder Hessing in Zwaagdijk, een bedrijf met 2500 medewerkers, is op 15 april overleden. Jan stond het liefst gewoon aan de lopende band groenten te snijden. Dat deed hij dan ook tot op hoge leeftijd, zes dagen in de week, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Jan Hessing is 83 jaar geworden

In Poesele is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 april de 26-jarige Ruben Nemegheer om het leven gekomen bij een ongeval met een ‘Gator’, een soort quad met een dak. Ruben runde samen met zijn vader 'De Aardappelhoeve' in Tielt. “Je hebt geen idee hoe hard het is een kind te moeten afgeven, in welke omstandigheden dan ook”, aldus een gekraakte vader Bart tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Bij Delphy werden ze op zondag 19 april opgeschrikt door het onvoorstelbare bericht dat hun collega Willem van Eldik volledig onverwachts is overleden vanwege een hartfalen. Willem is afgelopen maart 62 jaar geworden.


Na enige maanden van ziekte is op 66 jarige leeftijd chauffeur Leen Brouw (Ben van der Waal Zuidvruchten B.V.) overleden. Leen was bijna 23 jaar werkzaam bij onze firma en was vooral in Barendrecht en het Westland actief met het ophalen en wegbrengen van handel. Ook bezorgde hij 's morgens vroeg handel op de markten.

Na zijn hele werkzame leven in de AGF werkzaam geweest te zijn, waarvan de laatste 18 jaar als Planner bij Heemskerk, heeft Peter Heemskerk de sector verlaten. Samen met zijn vrouw gaat hij zijn droom achterna om iets terug te geven aan de samenleving door de leiding te nemen over een huis waar zwangere tienermoeders wonen en begeleid worden.

Van Straalen de Vries Transport neemt Bijvoet Obdam over, zo meldt het eerstgenoemde bedrijf in haar nieuwsbrief. “De activiteiten van Bijvoet Transporten zullen vanuit de vestiging in Obdam worden voortgezet. Deze activiteiten zijn een goede aanvulling op onze werkzaamheden en zullen zo veel mogelijk op elkaar worden afgestemd."


Na bijna zeventig jaar valt binnenkort het doek voor Van Valen Groep in de huidige vorm. Vanaf 1 mei a.s. nemen Freshgard en Van Ooijen Transport alle bedrijfsactiviteiten over. Ook alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Voor de zusterbedrijven Freshgard en Van Ooijen, beiden gespecialiseerd in de logistieke verwerking van AGF, is de uitbreiding een nieuwe stap in het verwezenlijken van hun visie op de innovatieve en gezonde logistiek voor de AGF-branche. 


De klokverkoop is vandaag niet meer weg te denken uit de veilingwerking. Op 24 april is het 70 jaar geleden dat de allereerste klokverkoop plaatsvond bij MTV te Sint-Katelijne-Waver, één van de vele veilingen waar BelOrta uit ontstaan is. Daarmee werd tevens één van de grootste stappen in de modernisering van de groenten- en fruitverkoop gezet.

Fresh Del Monte Produce maakte de financiële resultaten bekend van het eerste kwartaal eindigend op 27 maart 2020. De netto-omzet voor het eerste kwartaal van 2020 bedroeg $1.118 miljoen (ruim €1.028 miljoen euro), vergeleken met $1.154,2 miljoen (ruim €1.061,6 miljoen) in het eerste kwartaal van 2019. De daling van de nettoverkoop was toe te schrijven aan de lagere nettoverkoop in alle segmenten van het bedrijf.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven