Tesco en IJsland bieden deze winter gratis groenten en fruit aan ouders met een laag inkomen

Volgens een aankondiging van de Schotse regering kunnen gezinnen, die de Best Start Foods subsidie krijgen, deze winter gratis groenten en fruit in IJsland en bij Tesco ophalen. Klanten die in het bezit zijn van een Best Start Foods kaart kunnen een zakje diepgevroren groenten ter waarde van £1 (€1,11) krijgen als ze een minimale betaling van £4,25 (€4,73) doen in elke winkel in IJsland. In Tesco-supermarkten krijgen klanten die hun kaart laten zien £1 (€1,11) korting op hun inkopen als ze verse of diepgevroren groenten en -fruit kopen.

Best Foods is een initiatief van Social Security Scotland. Kinderen toegang geven tot gezond voedsel is een prioriteit voor de Schotse regering.

De Best Start Foods biedt gezinnen met een laag inkomen een maandelijkse betaalkaart van £17 (€18,95) tijdens de zwangerschap tot een kind drie jaar wordt. De betaling verdubbelt tot £34 (€37,91) in het eerste levensjaar van een kind.

Zoals gemeld op dailyrecord.co.uk verving de Britse regering in augustus 2019 vouchers door de prepaid Best Start Foods en kan deze worden gebruikt om de eerste babyvoeding, verse melk, groenten en fruit, peulvruchten en eieren te kopen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.