Special Jaaroverzicht maart

Ad Pollux nieuwe general manager Fruitveiling ZL en Perflexxion slaat eerste paal


In februari vond bij Quality Pack de feestelijke start plaats van de nieuwbouw op bedrijventerrein De Dijk aan de Hooge Zeedijk 80 in Maassluis. "Geen eerste paal, want dan komt de nadruk op één persoon te liggen. Wij hebben er voor gekozen om het hele team en betrokkenen ofwel 'onze fundamentalisten' centraal te zetten", vertelt directeur Sieto de Vreeze.


Eind februari organiseerde de Southeastern Produce Council haar jaarlijks terugkerende evenement Southern Exposure. Het thema van dit jaar was Mardi-Gras. De vakbeurs vond plaats in Tampa (Florida) en werd op donderdag afgetrapt met een golftoernooi, op vrijdag  gevolgd door informatieve. Op schrikkeldag was de agenda gevuld met een keynote-speech van Tony Dungby en een vakbeurs in de middag.


Micha Oosthoek, oprichter van Perflexxion, heeft de vaart er in. Inmiddels staat de teller van het aantal vestigingen van dit uitzendbureau op zeven. En met de ambitie om dit aantal te laten groeien, is een nieuw hoofdkantoor nodig. Dat is én blijft in Berkel en Rodenrijs. 4 maart is de eerste paal geslagen aan de Morsestraat 4. Een mooi moment om even bij stil te staan. 

Corefresh heeft een nieuwe samenwerking met Hars & Hagebauer aangekondigd, dat een groot belang in het bedrijf heeft genomen. Het Duitse Hars & Hagebauer werd in 1882 opgericht en heeft inmiddels vestigingen in Hamburg, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje. 

Total Produce heeft haar voorlopige resultaten over 2019 gepubliceerd. Bestuursvoorzitter Carl McCann: "We zijn blij met de sterke prestaties van het bedrijf in 2019 en de toename van 41,1% van de gecorrigeerde nettowinst per aandeel. Dit is het eerste jaar waarin de bijdrage van de Dole Food Company gedurende twaalf maanden is opgenomen. Het bedrijf verwierf op 31 juli 2018 voor €268 mln een belang van 45% in Dole."


Workshops, LiveCooking demonstraties en maar liefst 280 exposanten. Met zoveel bedrijven is Horecabeurs Goes 2020 groter dan ooit. Alles op het gebied van horeca, toerisme en recreatie was op de Zeeuwse Horecabeurs te vinden.

Rob van Lint heeft besloten per 1 mei 2020 terug te treden als inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat heeft hij aan de ministers Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Bruins voor Medische Zorg en Sport laten weten.

Onverwachts is Nico Meesters vrijdag 13 maart overleden. Niet aan het heersende coronavirus, maar helaas aan een aneurysma. Zijn gehele werkzame leven is Nico werkzaam geweest in de AGF-branche.

Henk Rietveld van Rietveld Groenten en fruit uit Zwartsluis stopt per 31 maart met zijn fruit- en commissiehandel. "Na ruim 30 jaar als zelfstandig ondernemer in de fruitsector sla ik een andere weg in", aldus de commissionair. 


Ad Pollux is gestart als general manager van Fruitveiling Zuid-Limburg. De Venloënaar was de afgelopen jaren bij diverse AGF-bedrijven in binnen- en buitenland actief en gaat vanaf nu zijn kennis inzetten voor de fruitveiling in Margraten. "Ik werd net voor de beurs in Berlijn door een wervings- en selectiebureau benaderd en na enkele gesprekken zag ik het als een geweldige uitdaging."


Op 11 april bereikt Henk van Raalte de pensioengerechtigde leeftijd en dan is het na 42 jaar werken in de verpakkingsbranche tijd om het stokje over te geven aan zijn opvolgers. Omdat hij in deze kritische tijden nog niet in de gelegenheid was om alle relaties met zijn opvolgers te bezoeken ("Daar waar mogelijk zal ik dat in de nabije toekomst alsnog proberen in te halen").


Jarenlang heeft John van der List zich, net zo trouw als zijn viervoeter, ingezet voor FTK en opvolgend Roveg Fruit. Vrijdag 27 maart rijdt John voor het laatst namens Overmeer voor Roveg Fruit op de vrachtwagen. De trouwe viervoeter is  thuis gebleven om zijn vrouw gezelschap te houden welke wegens het Corona-virus thuis werkt.

Gerrit de Bruijne, oprichter van Farm Frites in Oudenhoorn, is zondag 29 maart na een kort ziekbed op 86-jarige leeftijd overleden. Dit meldt Piet de Bruijne, zijn zoon en opvolger, in een geschreven in memoriam aan de medewerkers en relaties van Farm Frites.

Donderdag 26 maart is Frits Hofman op 88-jarige leeftijd overleden. Frits was actief als commissionair op de Rotterdamse citrusveiling en heeft jaren een groothandel gehad.

 

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven