PlantLab mikt op 1 miljard omzet in 2030

De potentie van groententeler PlantLab is groot, de ambitie van de oprichters nog veel groter. De productieomzet is nu 3 miljoen euro en toch denken ze in tien jaar tijd door te kunnen stomen naar 1 miljard euro, zo vertelden ze dit weekend aan Quote. "Wij hebben tien jaar de tijd genomen om te laten zien dat het rendabel kan, nu kunnen we gaan opschalen."


Het management van PlantLab: Leon van Duijn (oprichter), Marcel Kers (oprichter), Michiel Peters (CEO), John van Gemert (oprichter) en Frank Roerink (CFO). Deze zomer werd 20 miljoen euro 'groeigeld' binnengehaald. 

Met levering van groenten aan online supermarkt Picnic is daarmee begonnen. Het is nu nog een pilot. De groenten en kruiden worden onder het label Plant Paradise vanuit de PlantLab-kweeklocatie in het voormalige IBM-gebouw aan de rand van Amsterdam rechtstreeks geleverd aan het distributiecentrum van Picnic in Diemen. Klanten hebben in eerste instantie de keuze uit een aantal verse kruiden, van basilicumplantjes in pot tot hersluitbaar verpakte munttakjes. Later volgen groenten als snacktomaatjes en sla.  

Lees hier meer over de grote plannen van PlantLab bij Quote. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven